IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпроси и отговори за екстеншъните за мигли

4 юни 2012 07 35

Как да се грижим за изкуствените си мигли, за да ни служат те вярно и по-дълго

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Няколко думи за полу-перманентните изкуствени мигли за удължаване:

Екстеншъните за мигли за много леки синтетични косъмчета, които се поставят сред истинските ви мигли едно по едно (да не се бъркат със снопчетата, където са няколко мигли в едно „коренче").

Косъмчетата се прикрепят върху самите естествени мигли, а не на кожата на клепача, като по този начин миглите се удължават и стават по-гъсти, следвайки вашата собствена естествена линия. Всеки екстеншън се извива така, че да прилича максимално на оригиналните мигли.

Съществуват в много цветове, но най-търсени са в черно и кафяво. Червени, сини, зелени и лилави косъмчета се използват в комбинация понякога, за да създадат дълбочина на погледа.

Екстеншъните за мигли осигуряват онова малко допълнително очарование, от което се нуждаете за някой специален повод, ала тъй като изглеждат толкова естествено, спокойно можете да ги направите и част от ежедневния си тоалет.

Какво трябва и какво не трябва да се прави, когато изкутвените мигли са току що поставени:

  • Опазете миглите сухи за 24 часа;
  • Използвайте продукти за почистване на грим само на водна основа – всичко мазно е забранено;
  • За да подсушите очите си след миене, използвайте хартиени салфетки, като започнете с нежен натиск отдолу нагоре; памучните тампони за грим е добре да се избягват;
  • Не излагайте новите си мигли на силна топлина;
  • Не къдрете изкуствените си мигли с химикали или с извивачка за мигли. Те вече имат първоначална естествена извивка и всяко допълнително извиване е излишно и може да повреди структурата им;
  • Не дърпайте миглите си, защото това може да причини окончателно падане на естествените ви мигли;
  • Ако наистина е налага да използвате спирала, то ползвайте единствено такава, предназначена за изкуствени мигли. Останалите спирали съдържат съставки, които разтварят лепилото за мигли и вероятно вашите не след дълго ще паднат;
  • Ако все пак решите да си сложите спирала, я поставете само от центъра на миглите до върха, за да избегнете зоната на корените;
  • За да почистите грима около очите си, е добре да използвате специален апликатор за почистване плюс четка за разресвне и разделяне на миглите;

Често задавани въпроси:

1. Какво задържа екстеншъните за мигли на мястото им?

Чудото на единичните мигли за удължаване се случва, благодарение на водоустойчив залепващ агент – лепило. Екстеншъните се прикрепят директно за миглите ви, а не за кожата. Лепилото не съдържа съставки, дразнещи очите, затова е сигурен и комфортен начин да се постигне дълготраен ефект.

2. Как да избера начина, по който искам да изглеждам?

Екстеншъните за мигли могат да бъдат направени абсолютно точно според вкуса и предпочитанията на всеки индивидуален клиент. Можете да избирате между голямо разнообразие от дължини и дебелини, като в един комплект се използват до 4 различни размера мигли, за да се постигне максимална естественост на вида.

Винаги е добре да се консултирате с експерт по изкуствени мигли за адекватен и полезен съвет. Тъй като структурата и издръжливостта на миглите на всяка жена е абсолютно различниюа, той прави преглед на естествените мигли, за да прецени какво би било подходящо, като размер и поносимост за конкретния случай.

3.Колко време отнема поставянето?

За да се поставят екстеншъните както трябва, са необходими между 130 и 190 минути. Процесът обаче е безболезнен и толкова успокояващ (трябва само да легнете, да се отпуснете и да затворите очи), че повечето клиентки дори заспиват.

4. Как ще изглеждам и как ще усещам новите си екстеншъни на миглите?

Когато за правилно поставени, екстеншъните се усещат и изглеждат като ваши собствени мигли, само че подобрени. Никой не би разбрал, че имате удължаване.

5. Мога ли да влизам във водата с екстеншъни?

Да! Лепилото е водоустойчиво и много издръжливо и спокойно можете да се къпете, плувате, ходите на фитнес и дори на СПА-процедури с вашите екстеншъни за мигли.

Забележка: За да може залепващият агент да изсъхне качествено и здраво, се препоръчва на не мокрите или излагате на влага екстеншъните на миглите си в първите 24 часа от поставянето им.

6. Колко дълго издържат изкуствените мигли екстеншъни?

Тъй като се прикрепят към собствения ви косъм, екстеншъните ще останат на мястото си, докато трае естествените цикъл на живота на този косъм, което, индивидуално за всеки, е между 4 и 8 седмици.

7. Колко често ще се налага „освежаване"?

Издръжливостта на миглите ви се определя и от ежедневните ви навици: ако плувате или ходите на сауна често, или ако имате навик много да докосвате очите си, е по-вероятно да скъсите живота на екстеншъните си. Освежаване и поправяне на изкуствените мигли (попълват се дупки на места, където миглите са поизпадали) се препоръчва иначе средно на 2 – 3 седмици.

8. Мога ли да слагам спирала на екстеншъните си за мигли?

Истината е, че нямате нужда от спирала, защото екстеншъните придават илюзията, че вие вече сте със спирала.

Ако все пак решите, че искате да подчертаете погледа си допълнително, се върнете малко по-горе в статията и погледнете секцията „Какво трябва и какво не трябва да се прави" с екстеншъните за мигли, поставянето и махането на спирала.

9. Мога ли да си сложа екстеншъни на миглите, когато вече ползвам контактни лещи?

Разбира се, че можете!

По време на самото поставяне, ще е необходимо да сте без лещите си, но след това няма никакъв проблем да си ги носите.

10. Безопасни ли са екстеншъните за мигли?

Те са минали през много тестове, проби и дълги периоди на употреба преди да стигнат до вас. Изводите са, че са безвредни и за естествените ви мигли, и за клепачите ви. Дори материалите, от които е направено лепилото за апликиране на миглите, са включени в състава на множество хирургични лепила, използвани за безшевно затваряне на оперативни рани.

Все пак, нехигиенична поддръжка или неправилното им поставяне от неквалифициран професионалист, могат да доведат до увреждане на собствените ви мигли.

11.Мога ли да махна миглите си когато си поискам?

Отговорът е да, но махането им е възможно само от професионалист, тъй като се използва специален гел за отстраняване.

Не се опитвйте да махате екстеншъните сами!

Снимка: Dreamstime

КоментариКоментари

mimifashion ( преди 11 години )