IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайната на естествената красота

17 юли 2012 06 40

И тя си иска своите грижи

Снимка: Dreamsitme

Снимка: Dreamsitme

В повечето случаи, независимо дали сте на работа, отивате на разходка, до магазина, на фитнес или пък сте на плаж не е препоръчително да използвате прекалено много грим. През повечето време трябва да залагате на естествена визия и да акцентирате на красивите си черти. Ето и девет лесни начина, чрез които ще постигнете прекрасна натурална визия:

1. Оформяне на вежди

Очите са много важни за цялостното излъчване, а веждите са тяхната завършваща част. Когато веждите са поддържани и оформени добре, това винаги прави впечатление. Хубаво е поне веднъж в месеца да ходите на козметик, където ще ги оформят професионално, защото когато го правите вие, формата постепенно се губи.

2. Подхранване на косата

Поне веднъж седмично отделяйте време, за да подхраните и подсилите косата си с маска. Наложете го като нещо задължително, което трябва да правите един ден в седмицата и следвайте графика.

3. Грижа за кожата

Една от най-важните стъпки да изглеждате красиви е да се грижите за кожата си. Изберете подходяща козметика, която да отговаря на вашия тип кожа. Никога не си лягайте без да сте свалили грима от лицето си. Също така преди да заспите, винаги измивайте лицето си, за да може да „диша“ през нощта.

4. Ексфолиране

Ексфолирането трябва да стане рутинна част от къпането ви поне 2-3 пъти в седмицата, а защо не и повече. За да изглежда кожата ви по-млада и свежа, трябва да я ексфолирате. Опитайте от специалните сапуни, които имат в себе си ексфолиращи частици.

5. Релаксация

Отделяйте поне 15 минути на ден, в които да останете сами със себе си. Задължително трябва да намирате време да се отпуснете и да си починете, за да имате на следващия ден свеж и отпочинал вид.

6. Бронзиращ крем

Това е може би най-неестественият начин да изглеждате естествени. Но със сигурност е по-безопасно от посещението в солариума. Бронзиращият крем е най-доброто решение да придадете на кожата си по-тъмен оттенък, докато не я срещнете с естествените слънчеви лъчи.

7. Вода

Пийте по 2 литра вода дневно. Водата помага за премахването на токсините от тялото, в борбата с целулита, кожата се заглажда и изглежда по-свежа. Има ли нужда да казваме още нещо?

8. Упражнения

Поддържайте форма с посещения във фитнеса, плуване или разходки – няма значение с какво, важен е крайният резултат.

9. Откажете се от цигарите

Забравете за цигарите и ще направите добро за тялото си. А с парите, които ще ви остават ще можете да почистите и избелите зъбите си, да ходите на терапии за освежаване на лицето или пък на масаж. Не ви ли звучи добре?

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари