IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събудете се красиви

9 юли 2012 10 00

Какво трябва да правим преди да заспим?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Искате ли да се будите сутрин и когато се погледнете в огледалото, да харесвате това, което виждате, макар и видът ви да е меко казано небрежен?

Разбира се, няма как една минута след събуждане да сте в най-зашеметяващата си форма, но пък има няколко неща, които, ако имате желание и спазвате, ще се чувствате достатъчно красиви и уверени. А какво по-хубаво начало на деня от това?

Ето и стъпките, които ще ви помогнат да се радвате на отражението в огледалото всяка сутрин, когато се погледнете:

1. Измивайте лицето си преди да заспите

Колкото и да сте уморени, не лягайте без да сте изчистили грима си и да сте измили лицето си. Ако оставите грима, той запушва порите, което може да предизвика появата на пъпки. Най-добре изберете разгримираща козметика на маслена основа, която е достатъчно деликатна, за да премахне водоустойчива спирала, но без да раздразни нежната кожа около очите.

2. Пийте витамин А за повече колаген

С напредването на възрастта естественото производство на колаген в кожата намалява. Това води до появата на бръчки и кожата се отпуска. Ако приемате витамин А, вие ще осигурите количеството колаген, необходимо на кожата ви, за да продължава да бъде стегната и красива.

3. Нанасяйте околоочен крем

Кажете „сбогом“ на тъмните кръгове и торбички под очите. Достатъчно е да мажете нежната и тънка част около очите си с крем, съдържащ витамин А, С, Е и К. Вече може да бъдете спокойни, че няма да се събуждате с тъмни кръгове под очите.

4. Променете позата, в която спите

Ако искате вярвайте, но има възглавници против бръчки. Явно начинът и позата, в която спим, също се отразяват на състоянието на кожата на лицето ни. Специалисти препоръчват винаги да заспиваме на страната, която ни е по-неудобна. По този начин, дори и за известно време, няма да притискаме другата част на лицето ни във възглавницата или завивката.

5. Бъдете щастливи

И на последно място, но не по важност – чувствайте се добре, защото вътрешното състояние на човек се отразява пряко и на външния му вид. Затова – бъдете щастливи, за да бъдете и красиви.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари