IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да предпазим ръцете си през лятото?

12 юли 2012 10 00

Следвайки три прости съвета

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Колкото и да обичаме топлото време и лятото, понякога то може да бъде също толкова пагубно за красотата ни, както зимата.

Замисляли ли сте се, че почти постоянно използвате ръцете си, но дали полагате достатъчно грижи за тях, особено през лятото? Слънчевите лъчи могат да бъдат опасни за ръцете така, както за всяка друга част от тялото ни.

Необходими са само няколко неща, с които трябва да се съобразите и които трябва да направите и може да бъдете сигурни, че ръцете ви ще бъдат красиви и поддържани, независимо, че е лято:

1. Не пренебрегвайте слънцезащитните продукти

Често, когато се мажем със слънцезащитен крем, пропускаме да намажем хубаво и ръцете си. Кожата тук, както навсякъде другаде, също трябва да се предпазва от силните слънчеви лъчи.

2. Хидратирайте ги

През деня ръцете губят много влага. Затова е важно да ги подхранвате с подходящ крем за ръце, най-добре, ако той съдържа витамин Е. Носете крема навсякъде със себе си, за да може да мажете ръцете си всеки пък, когато усетите, че са сухи.

3. Приемайте витамини

За да нямате сухи ръце и чупливи нокти през топлите месеци, включете повече храни, богати на витамин В, цинк и калий в хранителната си програма. Може да си набавите тези полезни вещества, като се храните с яйца, сушени плодове, стриди, червено месо и дори тъмен шоколад.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари