IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота от целия свят

30 юли 2012 10 00

Осем съвета как да бъдем красиви от различни точки на света

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Жените по света са различни, но всички са красиви по определен начин. В някои места по света жените са овладели характерни техники за красота, които са достойни за подражание. Ето и осем малко известни съвета за красота:

1. Индия

Ако искате дълга, страхотно изглеждаща коса, без екстеншъни, поддържайте косата си както жените в Индия – с кокосово масло. Предимствата на кокосовото масло са много, както за организма ни, така и за кожата и косата ни. Правете 2-3 пъти в седмицата масаж на скалпа си и втривайте нежно кокосово масло по дължината на косата си. Това ще я направи по-здрава и по-блестяща.

2. Испания

Ако сутрин се събудите с тъмни кръгове под очите и чувствате, че очите ви са много уморени, не използвайте коректор, опитвайки се да заличите следите от недоспиване или тежка нощ. Вземете един картоф и го нарежете. Сложете по едно резенче на всеки клепач.

3. Австралия

Австралийките използват мехлем от папая като мултифункционална помощ, когато се отнася до красотата. Папаевият мехлем е чудесно лекарство за много кожни проблеми като слънчеви изгаряния, порязвания, напукани устни и екземи.


4. Доминикана

За разлика от индийките, жените в Доминикана поддържат косата си със сода. След като измиете косата си с шампоан и ѝ сложите балсам, облейте я и със сода. Тя ще стане по-блестяща и гладка.

5. Чили

За да имате красива и сияйна кожа на лицето, опитайте чилийската рецепта за красота. За целта ще са ви необходими две съставки – грозде и брашно. Вземете червен сорт грозде и го смачкайте на каша. Към него прибавете две супени лъжици бяло брашно и разбъркайте. С получената каша намажете лицето си, постойте така около 10 минути и изплакнете.

6. Япония

В Япония жените се доверяват на лечебната сила на маслото от камелия. То се получава от семената на бяла камелия. Маслото се използва, за да разкраси кожата, косата и ноктите. Маслото от камелия е ефективно при лечение на изгаряния, заличаване на стрии, укрепване на ноктите, за суха и дехидратирана кожа и коса.

7. Италия

В Италия подсилват косата си с маска от кисело мляко и зехтин. В една чаша пълномаслено кисело мляко сложете една лъжичка зехтин и разбъркайте. Нанесете на косата и изчакайте пет минути. Изплакнете косата със студена вода.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари