IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За малко повече обем

6 януари 2006 15 23

Има начини да накарате косата си да изглежда повече, отколкото е всъщност. Нуждаете се от малко сръчност и някои и друг козметичен продукт за коса

За малко повече обем

Коя от нас не би искала да има огромна коса, която да разтърсва артистично в подходящ момент? За съжаление не всички можем да се похвалим с грива като на Елена от Биг Брадър.( Каквото и да е мнението ви за нея, не можете да отречете, че има прекрасна коса).

Все пак има начини да накарате косата си да изглежда повече, отколкото е всъщност. Нуждаете се от малко сръчност и някои и друг козметичен продукт за коса

Игра на цветове

Коафьорите обясняват, че една от тайните на обемната коса е цвета. Всъщност тук не става въпрос за реален обем, а по-скоро за оптична измама. Косите, боядисани в един цвят, изглеждат по-сплескани.

Ако боядисате няколко кичура в по-светъл цвят, косата ви оптически ще изглежда повече.

Козметични тайни

Във всеки козметичен магазин ще ви предложат поне 15 различни продукта за коса, които ще ви придадат така желания обем.

Пяна или спрей, тези продукти се използват почти по един и същи начин. Поставяте от тях в корените на косата още докато е влажна и оформяте с ръце.

След малко тренировки ще усетите най-правилния за вас начин за слагане на пяна. Ако се затруднявате много, консултирайте се с фризьора си.

Топло и студено


Различните степени на сешоарите не са само каприз на производителите. Като сменяте силата ( и съответно температурата) на въздушната струя, можете да придадете на косата си каквато форма пожелаете.

За да придадете обем със сешоар, ви трябва и кръгла четка. Хванете косата с четката от корените. Допрете сешоара до четката и сушете с горещ въздух докато издърпвате четката нагоре към края на косата.

След това използвайте студената струя, за да завършите прическата си.

Ролки и къдрици

Фактът си е факт- къдравите коси са по-обемни от правите. А ролките за коса са създадени, за да може и жените с прави коси да се порадват на красотата на нежните букли.

Големите пластмасови ролки с лепещо покритие могат да станат ваш съюзник в борбата за повече обем. Три или четири ролки, поставени на върха на главата, ще направят прическата ви “въздушна”.

Добрата стара маша

Не гледайте на машата като средство на Средновековната инквизиция. Когато я употребявате внимателно, ще постигнете завидни резултати при оформяне на прическата си.

Започнете от върха на главата, като отделяте не много тънки кичури коса. Изпънете кичура право нагоре и го навийте околко машата почти до скалпа.

Напръскайте всеки кичур с лак и ще се радвате на обемна коса цялата вечер.

КоментариКоментари