IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да предотвратите косопада

16 октомври 2012 06 00

Пет съвета, които ще ви помогнат

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Здравето и добрият вид на косата са много важни за общия, привлекателен вид на жената. Понякога при смяна на сезоните, когато сте под стрес или поради някакви други причини, косата губи своята здравина и започва да пада. Периодът на косопад може да бъде временен или да се задълбочи, ако в основата се крие някакъв по-сериозен проблем. При всички случай е по-добре да се презастраховате предварително и да подсилите косата си. Ето и пет начина, по които може да го направите:

1. Терапия с топло олио

Олиото може да бъде от рапица, зехтин или кокосово масло. Загрейте избраното масло без да бъде горещо. Втрийте го в косата си, като правите нежен масаж на скалпа. Сложете си шапка за баня и стойте така един час. След като времето изтече, изкъпете косата си с шампоан.

2. Сокове

Втривайте в скалпа си сок от чесън, лук или джинджифил. Останете така цяла нощ и на сутринта измийте косата си.

3. Масаж на главата

Ако масажирате главата си всеки ден по няколко минути, това ще помогне на кръвообращението в тази зона. Добрата циркулация от своя страна поддържа фоликулите на косата здрави. За масажа използвайте етерично масло от лавандула или бадем.

4. Антиоксиданти

В чаша вода сложете две пакетчета зелен чай. Залейте главата си с тази смес и останете така един час. След това изплакнете косата. Антиоксидантите в зеления чай не само предотвратяват косопада, но стимулират растежа на косата.

5. Медитация

Както вече казахме, една от причините за косопада може да се окаже стресът. Медитацията помага за намаляване напрежението и натрупания стрес и връща баланса в тялото.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари