Rejuvesse MD (Реджувес МД) е хитова козметична линия от Маями, която беше представена официално и пред българската публика миналата седмица.

Засега брандът Rejuvesse MD ще се представя в България с четири основни продукта:

Биоактивна емулсия за лице - изравнява тена на кожата, прави я по-блестяща и сияйна, редуцира фините бръчки, възстановява увредената от слънцето кожа, подходяща като нощен и дневен крем.

Биоактивен стягащ лифтинг серум - има мощно антиоксидантно действие, осигурява моментален повдигащ и заглаждащ ефект, особено подходящ при специални случаи или като основа за грим; нанася се под дневния крем.

Биоактивен околоочен гел - намалява тъмните кръгове и отоците под очите, действа противовъзпалително, подходящ е за чувствителна кожа.

Удължител за мигли – това е първият подобен продукт в EU без хормони, вкл. простагландини, който прави миглите по-плътни и дълги. Създаден е на основата на растителни стволови клетки. Едно нанасяне вечер в основата на миглите е достатъчно, на следващата сутрин се измива с вода. Резултатът е видим до месец, а една опаковка стига за повече от 4 месеца.

Снимка: Rejuvesse MD

Дерматологът д-р Евгени Христозов обърна специално внимание на едни от най-новите научни открития, доказващи изключително ползотворното влияние на растителните стволови клетки върху активността на стволовите клетки в нашата кожа. Д-р Христозов посочи, че използването на растителни стволови клетки във всички продукти Rejuvesse MD прави тази козметична серия толкова ефективна в борбата срещу стареенето. Именно патентованите екстракти Malus Domestica Fruit Cell Extract иVitis Vinifera Stem Cell Extract са едни от най-новите научно разработени средства в стремежа за вечна младост.

Malus Domestica Fruit Cell Extract е екстракт от редкия сорт ябълка Uttwiler Spätlauber, растяща в Швейцария, чиято необикновена устойчивост на външни въздействия се дължи на специфичните качества на стволовите ú клетки. Установено e, че вложени в козметични продукти, те имат подмладяващ ефект, като защитават стволовите клетки на кожата от увреждащото въздействие на слънцето и удължават техния живот и регенераторна способност. По тази причина един от най-големите фенове на тази съставка е президентшата Мишел Обама.

Vitis Vinifera Stem Cell Extract е екстракт от редкия вид Gamay Teinturier Fréaux Grape, произхождащ от областта Бордо във Франция. Известен е със съдържанието на антоцианини - мощни антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали в кожата.

Сред останалите активни съставки в продуктите на марката са биоактивните пептиди, екстрактът от Emblica officinalis (дърво, растящо в Индия, традиционно използвано в аюрведичната медицина), екстрактите от средиземноморска пиния и водорасли от Атлантическия океан, хиалуроновата киселина и др.

Удължител за мигли, Снимка: Rejuvesse MD

Специално внимание заслужава продуктът за удължаване на мигли, Rejuvesse Eyelash Enhancer, който е първият подобен продукт в Европа, който изключва използването на хормони, вкл. простагландини. Проучванията показват, че всеки пациент е реагирал на продукта, т.е. при всеки е отчетено увеличение на миглите в дължина и плътност. Средното отчетено увеличение на миглите е от 53% до 82%.