IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице – начин на употреба

23 февруари 2007 13 08

За да подейства маската за лице, трябва да спазиш няколко супер прости съвета

Маска за лице – начин на употреба

Маската за лице е десетминутна красота и релаксация. Но дали я правим правилно.

Без значение за какво е маската – за почистване на порите, за подхранване или за свеж тен, трябва да следвате всеки път едни и същи стъпки, за да подейства маската ви както трябва.

Стъпка 1

Измийте лицето. Винаги се прави с движение от брадичката към челото, с кръгови движения. Не забравяйте и шията. Никога не я забравяй те. Каквото правите на лицето си, трябва да го правите и на шията си.

След като измиете лицето с вода, подсушете го кърпа и лекичко го потупайте.

Маските действат най-добре, когато са сложени върху чисто и сухо лице.

Стъпка 2

Следвайте инструкциите, написани на опаковката. Никога не оставяйте маската да преседи повече време от посоченото. Някои съставки могат да навредят на кожата ви, ако останат прекалено дълго време.

Няма смисъл и да я махате по-рано. Това е само разход на време и пари.

Докато сте с маската на лицето, не правете мимики. Най-добре е да легнете, да затворите очи и да използвате десетте минути за почивка.

Стъпка 3

Измийте маската с хладка вода, без да търкате настоятелно. Отново с кръгообразни движение от брадичката към челото, нали помните.

Подсушете лицето си.

Стъпка 4

Следват тоник и хидратиращ крем. Сега вече можете да се спокойни, че сте направили всичко, за да бъде кожата ви в перфектен вид.

Ако пък почувствате през деня лицето си изморено, можете да направите някои от упражненията за освежаване на лицето.

Колко често

Дамите с нормална кожа имат нужда от не повече от един път в седмицата да използват маска.

За мазна кожа се препоръчва маската да се прави два или три пъти седмично, за да сте спокойни, че по лицето ви няма излишна мазнина.

Ако сте със суха кожа, един път в седмицата е хубаво да я хидратирате с маска, а един път месечно да посещавате козметик за дълбока хидратация.

Ако не можете да определите точно какъв е вашият тип кожа, можете да проверите тук

КоментариКоментари