IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още пет мита за целулита

7 май 2007 10 11

Вижте истината за портокаловата кожа и как да се преборите с нея

Още пет мита за целулита

За целулита се говори толкова много, че сякаш не е останало нещо неказано, необяснено, неизпробвано и непроверено.

Все още има някои заблуди, които витаят из въздуха и всяват смут сред дамите, които искат да се справят с този нелек проблем.

След като вече разбихме пет мита за целулита, ето още пет, разбити на пух и прах или пък потвърдени.

Целулитът е само мазнина

Грешно. Целулитът всъщност са „повредени“ от неправилна циркулация на течностите мастни клетки.

Мастните клетки са „заобиколени“ от  тъкан, която обаче не е така стегната както при мъжете.

Заседналият начин на живот „втвърдява“ съединителната тъкан между клетките и те „изпъкват“ точно под повърхността на кожата.

Целулитът е знак за проблеми не само с мастните клетки,но и с всички тъкани в съответната зона.

Целулитът е наследствен

Вярно. Структурата на кожата и клетките като цяло се пренасят от поколение на поколение. Това обаче не означава, че ако майка ви има целулит, и вие ще имате задължително.

Ако дамите в рода ви са с портокалова кожа, това означава, че трябва да положите сериозни усилия, за да го предотвратите или поне намалите по вашите собствени бедра.

Начинът на живот, нивото на хормоните и общото здравословно състояние оказват много по-силно въздействие върху тялото, отколкото гените.

Целулитът означава затлъстяване

Грешно. Целулит могат да имат всички жени. Всъщност, 80% от жените по света имат портокалова кожа, в това число звезди като Скарлет Йохансон и Тайра Бенкс, които са много, ама много далече от затлъстяването.

Поддържането на постоянно здравословно тегло и избягването на драстично напълняване или отслабване със сигурност ще поддържат кожата ви здрава.

С възрастта целулитът се влошава

За съжаление е вярно. Целулитът започва да се оформя в пубертета, когато нивата на хормоните не са много в норма. Освен това бързият растеж на тялото също оказва влияние върху еластичността на кожата и тъканите.

Колкото повече времето напредва, толкова повече кожата изтънява, а килограмите стават малко повече, отколкото трябва.

Към това трябва да се прибавят и вредните навици като пушене и пиене на алкохол, както и прекомерната употреба на кафе и кофеинови напитки.

Липосукцията е единственият отговор

Грешно. Липосукцията изобщо не е отговор. Изсмукването на тлъстините помага при неправилно натрупване на мазнини в областта на корема, бедрата, бричовете и ханша,но не намалява целулита, защото не подобрява циркулацията на течностите и състоянието на тъканите.

Срещу целулит помагат най-добре правилния хранителен режим, движението, пиенето на вода и редовните масажи на критичните зони с подходящи козметични продукти.

Два или три пъти в годината можете да посещавате и специални анти-целулитни масажи.

КоментариКоментари