IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прохлада в косата

24 юли 2007 12 14

Опашката може да бъде много оригинална прическа. И е адски удобна в жегата

Прохлада в косата

Мечтаете ли си за фонтан в офиса? Звучи прохладно в тия рекордни горещини. А не може всички да излязат в отпуск, налага се някой да остане и да държи фронта.

Сега ще ви дадем няколко идеи за лесни и елегантни прически. Косата, вдигната високо, остава по-чиста и блестяща. Освен това най-прохладно усещане създава, когато е прибрана.

Дива

Втрий малко мека пяна за коса в основата на косата си. Използвай така наречения мус, който придава по-малко обем и повече блясък. Хвани кичур коса високо на главата си и го опъни назад. Нека широчината му бъде около 7-8 сантиметра.

Вържи го стегнато. Започни да отделяш по-малки кичури, които тупирай леко с широк гребен. Накрая отвържи кичура внимателно и събери цялата коса на висока опашка. Покрий рошавите кичури с гладка коса от предната част на главата и фиксирай с лак.

За да добиеш завършен вид, омотай косата си с тънка панделка с животински десени. Е, сега има нещо много необуздано и секси в теб. Пази се от ловци.

Класика

Ниската опашка е класическа прическа, която можеш лесно да освежиш. Избери панделка с цвят, близък до този на косата ти или омотай опашката с твой кичур (ако е достатъчно дълга).

Друг вариант е дълъг романтичен шал, който да съответства или напълно да контрастира на тоалета ти. Сама избери как да го съчетаеш.

За по-закачлив вид, подходящ за горещите дни в града, сложи малка барета, наклонена леко настрани.

С ластична лента

Не, не такава, която се използва, ако си паднала от колело в някоя от хилядите дупки из града. А ластична превръзка, с която лесно да си създадеш слънчево настроение.

Избери такава, която да държи косата ти, но да не те стяга прекалено много. Сложи я близо до челото си, на не повече от 2-3 сантиметра. Събери косата си на ниска опашка, усучи я и я вържи. Пъхни края й под лентата и го остави да стърчи весело отзад.

С помощта на лек стилизатор можеш да оформиш краищата както си поискаш. За да си още по-впечатляваща, използвай цветна лента, която ще приковава погледите отдалеч.

Така можеш да отидеш на басейн, на разходка в парка или на някое приятелско събиране. Идеално е и за работа, особено докато колегите са на почивка.

Всяка опашка можеш да усучеш и да превърнеш в строг кок. Това е подходяща прическа за официално събитие, но изисква повече време и усилия.

Сега ни остава само да пуснем климатика на ниска температура и да помечтаем за басейн наблизо. И за хладен коктейл.

КоментариКоментари