IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота с ток

16 август 2007 09 20

Процедурите с дарсонвал подобряват цялостния вид на кожата и успокояват проблемната кожа

Красота с ток

Почистването на лицето при козметик е едно от малките удоволствия, които трябва да си осигуряваме поне два пъти месечно.

Освен парната баня, премахването на всички бели, черни и прочее точки и пилинг маската, в повечето козметични салони прилагат и лека терапия с ток с уред, наречен дарсонвал.

Какво представлява

Дарсонвал е уред, по който тече високочестотен електрически ток. Разбира се, всичко е изолирано добре в стъклена тръбичка и това, което усещате по кожата си е само леко боцкане.

Този „полезен“ ток е измислен от френския учен Жак Арсен Д'Арсонвал през 19 век и естествено, уредът взима неговото име.

С какво помага

Не ни се иска да превръщаме този материал в урок по физика, химия, биология и всички науки накуп, за това ще го обясним така:

Високочестотният ток, който се излъчва от дарсонвала, действа антисептично на кожата, т.е унищожава бактериите, които могат да предизвикат възпаления, облекчава самите възпаления и стимулира кръвообращението на кожата.

Резултатът е по-свежа, по-чиста и по-тонизирана кожа.

За кого е предназначен


Процедурите с дарсонвал трябва да са част от всяко почистване. Разбира се, момичетата под 25 години все още нямат нужда от такива сложни процедури, освен ако не страдат от акне.

Високочестотният ток влияе изключително благоприятно за по-бързото зарастване на пъпките, така че не пропускайте да попитате козметичката си за тази процедура.

Как точно се прави

Преди козметичката да допре уреда до лицето ви, то трябва да е почистено и напудрено със специална силициева пудра. Използваният в някои салони спирт увеличава боцкането и чувството далеч не е приятно.

След като сте добре напудрени, уредът трябва ще премине през цялото ви лице, съвсем нежно. Не се притеснявайте, не боли, само лекичко щипе.

Ако имате проблеми със зъбите, е възможно да усетите по-силно токовите импулси на челюстта и ще трябва веднага след козметика да отидете на зъболекар.

Цената за почистване на лицето, с включен дарсонвал, варира от 10 до 25 лева взависимост от града и салона. В някои случаи салоните предлагат само тази процедура като отделна от цялостното почистване, но ефектът няма да е толкова добър, колкото след цялата "програма". 

КоментариКоментари