IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сприятели косата си с пресата за изправяне

24 август 2007 09 38

Колкото и да е вредно, никога няма да се откажем от използването на преса за коса. Ето ти няколко съвета за това как да си хем с права, хем със здрава коса

Сприятели косата си с пресата за изправяне

Пресата за коса е една от онези необходими злини, с които си имаме работа честичко когато говорим за красота.

Да, вредна е, но е незаменима помощ за превръщането на непокорните къдрици в идеално права коса.

Модерните все още бретони също изискват ежедневни грижи, добре че скоро си отиват.

Така или иначе нагорещените плочи съсипват косата. Тя губи блясъка си и става чуплива, без значение дали я ползвате за изправяне или за накъдряне. Същото става и с честото сушене и с топлите ролки.

Какво да се прави в такъв случай?

На първо място, снабдете се с качествена преса за коса. Забравете за металните плоскости, те са като да огладите косата си с ютия. Изберете такава с керамични плоскости. По-скъпи са, но значително по-качествени.

Оставете косата си да изсъхне на въздуха преди да пристъпите към изправянето или накъдрянето. Няма защо да я тормозите с двойна доза горещина от сешоара и пресата.

Използвайте козметика за третирани коси. Те съдържат по-силни овлажняващи съставки и дават на косата това, от което тя има най-голяма нужда – хидратация.

Преди всяко изправяне напръскайте косата със спрей, предназначен специално за коси, които се оформят с преса. Повечето козметични марки имат такъв продукт в сериите си.

Един път седмично оставете косата си да почива. В този ден можете да й направите специална съживяваща терапия с подходяща маска и олио за изсъхнали краища.

Не забравяйте да подкъсявате косата си редовно и наистина намалете използването на пресата.

КоментариКоментари