IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов сезон, нова коса

29 август 2007 12 56

По-топли цветове, повече блясък – такава ще е есенната коса

Нов сезон, нова коса

По всяка вероятност вече сте се върнали от отпуска и ако съдим по анкетата ни, седите и блеете копнеейки отново за море, вълни и пясък.

Я се стегнете. Вместо да губите време в оплакване на отминалата отпуска, по-добре се хванете в ръце и се подгответе за прекрасно-активния сезон, който идва.

Какво ще кажете за нов цвят на косата?

Подготовката

Преди да се втурнете към фризьорския салон или да спретнете скоростно женско козметично парти у вас, дайте на косата си малко време да си отдъхне от морето.

Подкъсете я леко и в продължение на две седмици полагайте специални грижи за нея. Купете й хубава подхранваща маска, правете й масаж всяка вечер.

Не я тормозете с много шноли, ластици и щипки, те повреждат косъма. За оформяне на прическата използвайте лек шал и минимално количество стилизиращи продукти.

Цветовете

Всяко боядисване на коса изисква много сериозно разглеждане на всички налични цветове боя за коса.

Ще ви подскажем, че за есента са най-подходящи червените и кафяви тонове. Ние специално страшно много се радваме на шоколадово кафяво и цвят боровинка, ако сте малко по-смели.

Преценете дали сте готови да се боядисвате оттук насетне на всеки три седмици или смяната на цвета е само временно хрумване. В първия случай ви трябва издръжлива боя, във втория – боя без окислители, която след няколко измивания ще падне от само себе си.

Безкраен блясък

Проблемът на боядисаната коса е, че бързо губи блясъка си след боядисването. Или трябва да кажем „губеше блясъка си“, защото знаем как да го задържите.

Използвайте козметика, предназначена за боядисани коси. Съдържат повече светлоотразителни частички, както и съвсем лек оцветител, който ще поддържа косата ви блестяща.

Използвайте шампоан-оцветители с подходящ цвят. Те ще върнат първоначалния блясък на косата ви.

Не подлагайте косата си на прекомерно изтощаване. Щом сте я боядисали вече, не я тормозете и с пресата за коса например.

Не забравяйте да подхранвате косата си и да я глезите със специални грижи поне веднъж седмично.

КоментариКоментари