IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Празнувайте със здрава кожа

9 ноември 2007 08 38

Няколко съвета как да се спасите от страничните ефекти на нощните забавления. Особено, ако продължават до зори

Празнувайте със здрава кожа

Тресе ни абсолютен парти сезон. Ние сме супер доволни, че непрекъснато се случват интересни неща наоколо. Те обаче са съпроводени с недоспиване, алкохол (с ръка на сърцето заявяваме, че не лазим на четири крака после, защото „почти“ не пием) и цигарен дим.

Трудно е да изглеждате добре по всяко време. Визираме най-вече кожата, която пряко страда от всеки негативен аспект на околната среда. Борбата да запазите младежкия й вид, когато непрекъснато сте в задимени и прашни помещения, никак не е лесна.

Какво да кажем за храната? Задължително за всяко по-голямо парти е симпатични момчета и момичета да разнасят подноси с хапки и сандвичи, които почти приличат на произведения на изкуството. Как да не опитате всеки от 35-те вида?

И щом някоя табла ви приближи (защото изобщо не ви интересува как точно се придвижва), вие посягате за нова мазна и калорична хапка. Дори да не сте гладни.

Съчетанието мазнини и въглехидрати е адски опасно за кожата - нарушава снабдяването й с кислород. Освен това забавя метаболизма ни и така я лишава от доста други полезни вещества.

В резултат тя губи блясъка си, порите се запушват и се появяват пъпки. В най-неподходящият момент, разбира се.

При неприятен обрив не винаги можете да изтичате при своя козметик за спешна помощ. Със сигурност сте получавали съвети да заличите пъпките със салицилов спирт или продукти на спиртна основа. Та дори със стрит аспирин, смесен с няколко капки вода.

Доказано е, че подобни мерки дават резултат. Но рискувате да възпалите здравата кожа наоколо чрез подобно почистване, а след това тя остава суха. Като резултат си отбележете: ранна поява на бръчки.

Е, ние ще ви дадем няколко съвета, с чиято помощ по-лесно да се справите с неприятните странични ефекти на ходенето по партита.

КоментариКоментари