IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сиво време, блестяща кожа

15 ноември 2007 12 59

Зимните грижи за кожата ще ти помогнат да сияеш като коледна звезда не само по време на празниците.

Сиво време, блестяща кожа

Много е сиво навън. Направо е ужасно. А както няма и сняг, на човек му иде да се завие през главата и да не мръдне от леглото до април месец.

Да, ама не може. За това решихме, че е редно да се хванем в ръце, да се усмихнем, ако ще и на сила, и да се набутаме в банята (поединично де, не групово) и да се погрижим за кожата на лицето.

А после сияйният външен вид ще пребори лошото настроение, гаранция.

Почистване

Започнете с една размразяваща, стопляща и отваряща порите парна баня. Можете да сложите малко билки, в зависимост от типа кожа или пък ментово масло за отпушване на носа. Така ще си имате разкрасително-оздравяваща процедура.

След като порите са отворени, а вие сте стоплени, направете си пилинг маска. Тя ще премахне натрупаните мъртви клетки, лицето ви ще „светне“ и вече ще ни остане само една стъпка до прекрасният външен вид.

Като приключите с пилинга, ще трябва да затворите вече почистените пори. Можете да си направите маска с хума или пък просто да се наплискате с хладка вода, ако ви стиска в този студ.

Подхранване

Точно преди сън трябва да нанесете подхранващ крем, който да оставите да действа през нощта. Не прекалявайте с количество, защото ще се събудите с мазно и лепкаво лице.

Не пропускайте леките масажиращи движения, с които да накарате крема да попие дълбоко и в същото време ще се отпуснете.

Макияж

Не е ли много красива френската дума за "грим"... Но да се върнем на лицето. На следващия ден, след сутрешния ритуал за красота, застанете на добре осветено място – най-добре до прозореца, с подходящ фон-дьо-тен в ръка.

Ако сте си избрали по-плътна текстура, най-добре е да използвате дунапренче за нанасянето му. Така ще избегнете натрупването на продукта в гънките около носа и бръчиците.

Ние предпочитаме по-леки текстури, които можете да нанесете с пръсти и при които няма опасност от „фалове“, но то е защото бързаме ужасно много, за да не стои Tialoto.bg сам-самичко.

След фон-дьо-тена, задължително руж. Дали ще направите така, че да изглеждате по-скулести или с по-слънчево лице, решавате сами, но при всички случаи след тази процедура няма да има и помен от вчерашното ви сиво и изморено лице.

КоментариКоментари