IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога имате нужда от нова коса?

23 ноември 2007 12 17

Вижте няколко признака, чрез които със сигурност разбирате, че имате нужда от промяна на прическата

Кога имате нужда от нова коса?

Смяната на сезоните се отразява не само на настроението ни. Понякога ежедневието ни е толкова задъхано и пъстро, че нямаме и пет минути, в които да спрем и да се вгледаме по-внимателно в огледалото.

И едва впоследствие забелязваме, че са настъпили сериозни промени (звучи малко страшно, но не е). Не всички от тях обаче са положителни, даже напротив.

Вече знаете как да отложите във времето появата на бръчките. А горката ви коса, изтощена от сушене, изправяне, навиване, спрейове и студа навън, дали няма нужда от промяна?

Ще ви дадем няколко ориентира как да разберете дали не й трябва малко почивка и каква точно, че ако реши сама да си я организира, лошо.

Смачкана и прилепнала

Ако косата ви вече няма форма, изглежда тежка и увиснала надолу, а отгоре е прилепнала, време е да я подстрижете. Особено в случай, че не се поддава на каквито и да било опити за оформяне (къдрене, изсушаване и други). Ето ви повод за напълно нова визия.

О, никак не си се променила“

Виждате някой бивш съученик или колега от университета и той ви поздравява с подобна реплика – положението е трагично, марш във фризьорския салон.

Наистина ще трябва да направите нещо за себе си, ако ви направят подобен „комплимент“. Прическата е добър начин да се освежите и да се заредите с добро настроение.

Назад към корените

Ако естественият ви цвят се забелязва повече от основния, значи е време да го прикриете. Особено белите косъмчета. Сменете цвета, а може да опитате и с нов вид боя. Консултирайте се с фризьора си за здравословна и качествена промяна и действайте.

Вече не получавате комплименти за косата си

Това е сигурен знак, че има нужда от специално внимание. Защо не опитате най-лесния начин да станете различни – ролки.

Изобщо не са ретро, няма да навредят на косата ви и ще имате меки, почти естествени къдрици, които са доста актуални в момента. Пък е и забавно – нали се сещате за Мисис Даутфайър например?

Цветът на косата ви е почти като този на кожата

Никак не е красиво, пък и косата ви изглежда като полужива. Лесно ще я заредите с енергия, ако се възползвате от светлите цветове. Направете си големи кичури с безамонячна боя, която е доста по-безвредна. И използвайте повече продукти за блясък.

Опашка през цялото време

Ако това е перманентната ви прическа, значи по никакъв друг начин не се харесвате. В такъв случай опитайте с бретон или повече етажи – зависи какво е подходящо за вас. Това ще ви промени до неузнаваемост в положителна посока, разбира се.

Фризьорът ви може да ви подстригва със затворени очи

Стига еднообразие, опитайте нещо ново. Ако той няма концепция за това, идете при някой друг. Със сигурност има поне още един начин, по който да се подстрижете. При това – да изглеждате по-добре.

Ето това са признаците, по които разбирате, че е дошъл моментът за пълна промяна без намесата на цял екип от специалисти. Пък и да се поглезите в салона за красота е страхотен подарък преди следващия празничен месец, който може напълно да изпразни джоба ви.

КоментариКоментари