IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Противогаз? Не, благодаря, ще взема маска за лице

13 декември 2007 12 04

Ще ви помогнем да защитите нежната си кожа с помощта на правилната маска за нея

Противогаз? Не, благодаря, ще взема маска за лице

Все ви даваме идеи как да си правите лесни домашни маски, които подчертават красотата ви и се грижат за здравето на кожата. Ясно ни е обаче, че не винаги имате време за подобни приготовления у дома.

Далеч по-лесно е да влезете в някой козметичен магазин и да грабнете първата, която ви се мерне пред погледа. А знаете ли коя е най-подходящата за вас?

Най-добре е първо да се консултирате с козметик (ако още не сте го направили). Обикновено е симпатична жена, която ви причинява болка, а вие дори й плащате за това. Тя обаче може да определи вашия тип кожа и да ви препоръча най-добрите продукти за поддържането на здравия й вид.

Имайте предвид, че върху лицето и деколтето ви влияние оказват не само годините, а и околната среда. Имаме предвид тук и сега – изгорелите газове от автомобилите, прахът и мръсотията, тютюневия дим, студа и влагата. Да, знаем, че не можете да се разхождате с противогаз по цял ден навън. За това ще ви кажем каква маска да изберете през зимата според вашия тип кожа.

Нормална и комбинирана кожа

Ако лицето ви е бледо и повехнало заради кучешкия мраз навън, изберете маска със сауна ефект. Има такива, които се загряват при контакт с вода и ще подействат успокояващо не само на кожата, но и на вас самите.

При запушени пори и петна използвайте продукти с каолин и масла от зелен чай, джинджифил и лавандула. Комбинацията от тези съставки почиства в дълбочина и освежава.

Страхотно ще подейства и нежна ексфолираща маска. През зимата кожата се лющи повече от обикновено и има нужда от редовно отстраняване на мъртвите клетки най-отгоре. Все пак изберете такава, която овлажнява, а не изсушава лицето ви.

Суха кожа

Влага, влага постоянно. Изберете хидратираща маска с чаено и сандалово дърво, цитруси и екстракт от безсмъртниче – растение, което доста добре изглажда бръчките.

За дълбоко почистване и възстановяване на кожата използвайте продукти с есенциални масла и тропически семенни растения. Те ви оставят усещане за спокойствие и летен полъх.

Мазна кожа

Забравете стягащите маски, когато е студено. Да, лицето ви лъщи, но пък е защитено от околната среда по естествен начин. За мазната кожа през зимата най-важно е дълбокото почистване. Използвайте меки глинени маски, те ще попият излишните мазнини.

Ретинол А, който също действа подмладяващо, е сред съставките, които трябва да търсите. В комбинация с протеини и витамин С прави чудеса – стяга кожата (в положително отношение) и запълва неравностите, оставени от времето.

Чувствителна кожа

Тук вече е по-сложно, но който има такъв тип кожа го знае най-добре. Ако се консултирате с дерматолог, никак няма да сгрешите. Все пак използвайте натурални продукти, богати на растителни екстракти и масла. Тези с алое са сред  най-универсалните, към тях рядко се получават алергични реакции. Имайте предвид, че дразнителите могат да са съвсем неподозирани съставки, които в определена комбинация ви причиняват дискомфорт.

Това бяха нашите съвети как да се ориентирате коя е най-добрата маска за лицето ви през зимата. Лицето ви има нужда  от добра защита, тъй че погрижете се.

Остават броени дни до празниците, ( за някои те вече са започнали), та е добре да изглеждате още по-красиви.

КоментариКоментари