IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радостта от маникюра

2 януари 2008 13 34

Красивите нокти придават стил, настроение и завършен вид на тоалета ви. Ето как се прави професионално

Радостта от маникюра

Колкото и умело да се справяте с ножичките и пиличката вкъщи, професионално направеният маникюр си личи от далече.

А ако прибавите по ноктите си и няколко закачливи рисунки, можете да се гордеете с прекрасни и неотразими ръце.

Ето как става:

Оформяне на ноктите

Пиличка с хартиена основа е най-доброто средство за оформяне на ноктите. Тя не нарушава структурата на нокътя, можете да я движите във всички посоки, за разлика от металните и има и полираща функция.

След като ноктите са оформени, основата им се намазва със специален лосион за кожички.

Той размеква кожичките, които после с помощта на малка шпатулка се избутват към основата на нокътя.

„Изрязването на кожичките на ноктите е най-ужасното нещо, което можете да си причините. Вече има достатъчно добри козметични продукти, които се справят с този проблем“, обясняват специалистите от козметичен салон Соня.

Нанасяне на основен лак

След като ноктите ви са красиво оформени, идва ред на нанасянето на основата.

Безцветният лак изглажда повърхността на нокътя и го подготвя за артистичните фигурки, които ще се появят върху него само след няколко минути.

Докато ви нанасят основата, можете да използвате времето да си изберете каква точно рисунка искате да се появи върху ръцете ви.

За различните случаи има различни украси. По-агресивните и по-сложните оставете за специални моменти, нежните цветчета са за всеки ден.

„Украсяването на всички нокти е прекалено претруфено. Обикновено се рисува само на палеца и безименния пръст. Така се получава много стилна украса, която не се натрапва“, обясняват специалистите.

Украсяване

Тук трябва да сте много внимателни и да се стараете ръцете ви да не потрепват, за да не затруднявате работата на маникюристката.

Рисуването по ноктите става с по-дълги и по-тънки четчици от тези, с който се нанася основния лак.

Хубавото е, че ако не сте доволни от резултата, с няколко тръквания с ацетон рисунката изчезва и може да се направи отново.

Завършване

След като всичките ви пръстенца са изпилени, оформени, лакирани и украсени с картинки, остава само да се нанесе топ лак.

Както прекрасно знаете, той заздравява ноктите и удължава живота на маникюра.

Естествено, всичко това можете да направите вкъщи, но е много по-приятно само да си седите спокойно на стола и да оставите друг да се погрижи за ноктите ви.

Целият ритуал по оформянето на маникюра може да видите като кликнете на бутончето горе.

КоментариКоментари