IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъди Снежната кралица с перфектна кожа

4 януари 2008 09 13

Няколко съвета ще ти помогнат да запазиш здрава и ослепителна кожата си и през тази зима

Бъди Снежната кралица с перфектна кожа

Независимо дали се катерите по чукарите като планинска коза или предпочитате удобствата на града, през зимата студа е навсякъде (какво фундаментално заключение направихме току-що...). И щипе бузките постоянно, но съвсем не толкова галено, както се пееше в една детска песничка.

След като от глава до пети се подготвихме за суровите условия навън, сега трябва и да защитим правилно кожата на цялото тяло. След продължително излагане на ниски температури и вятър тя се изсушава и става чувствителна към всякакви дразнения.

Ето няколко съвета как и тази зима да „моржувате“ успешно навън:

Влага

Тя е онова вълшебство, което прави кожата ви красива всеки ден. Дори когато е адски студено. Изберете продукти, които едновременно овлажняват и подхранват кожата на лицето. Използвайте такива и за цялото тяло, което се нуждае от силна защита, особено след баня.

Идеални са кремове за лице и тяло със зехтин, палмово масло и много кислород. Нанасяйте ги само след старателно почистване.

Под душа

Няма нужда да се давите в банята – горещата вода допълнително изсушава кожата. Никой не очаква да се къпете със студена вода по средата на зимата, но по-добре взимайте кратки топли душове.

Освен това ексфолирайте редовно цялото си тяло. Така ще отстраните мъртвите клетки, а овлажняващите кремове ще проникнат дълбоко в кожата ви.

Слънчева защита

Да, ултравиолетовите лъчи все още са навън и ви дебнат. Ако обичате зимните спортове, разходките сред природата или бой със снежни топки, не забравяйте слънцезащитните кремове. Някои от тях имат и овлажняващ ефект, което е чудесно.

Устните също се нуждаят от специални грижи. Нежен балсам, който овлажнява и предпазва от вредните слънчеви лъчи, е много подходящ в случая.

Освен всичко това не спирайте да пиете вода през зимата. Кафето, чаят и другите топли напитки не могат да я заместят. Все пак трябва да зареждате кожата с вода и отвътре.

Горещо препоръчваме още да се опаковате старателно преди всяко излизане. С други думи шапката, шала и ръкавиците трябва да се превърнат в най-любимите ви модни аксесоари. И това не противоречи на стила ви, сигурни сме.

КоментариКоментари