IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подчертани със стил

17 януари 2008 11 36

Очна линия, молив или нещо средно – зависи от теб

Подчертани със стил

Съвсем наскоро си говорихме за това колко секси са добре гримираните очи. Сега ще ви дадем и малко „технически“ подробности за избора на средство за подчертаване на очите.

Освен с различните цветове грим, които трябва да подбирате според цвета на очите, другият много лесен начин за подчертаване е с помощта на молив или очна линия.

Цветовете на очната линия или молива също се избират според цвета на очите, както сенките.

Синеоките да забравят за зеленото. Вашите цветове са черно, ако имате тъмносини очи; сиво, тъмнолилаво, морскосиньо и кафяво, ако очите ви са светли.

Зеленооките (на които лекичко завиждаме) да се обърнат към кафявото и черното, за да могат да подчиняват само с един поглед.

Тези с очи като абанос (по-просто казано – с тъмнокафеви или черни очи) могат да се гримират с какъвто цвят искат. Тъмните цветове са за вечер, светлите за през деня, развихрете се.

Ето и кратко описание на различните средства, с които да можете да подчертаете очите си.

Молив за очи

Най-обикновеният, най-познатият и най-удобния според нас начин да подчертаеш очите си. Има ги във всякакви цветове, буквално можеш да „рисуваш“ по лицето си с него и ако не успееш да го сложиш добре, се изтрива лесно.

Е, изтрива се лесно и когато е добре поставен, но пък не сме казвали, че моливът е перфектен.

Другият му недостатък е, че винаги трябва да имаш острилка под ръка и да внимаваш да не му загубиш капачката.

Автоматичен молив за очи

Не ти трябва острилка за него, трябва само леко да завъртиш. Проблемът е, че няма как да направиш много тънка линийка, защото самият графит не го позволява.

Идеален е обаче когато искате да постигнете ефект на опушени очи.

А да, и не ви трябва острилка.

Очна линия – флумастер

Едно от чудесните открития на последните двадесет години в декоративната козметика.

Получавате специфичния вид на очна линия на клепачите, но нанасянето е много по-лесно.

Върхът на стикчето е във формата на много къса четчица или на „писец“, точно като на флумастерите, с които оцветявахме книжки.

Класическа очна линия

Умението да водиш дългата четка равномерно по клепача си без да трепнеш и да придобиеш вид на професионално гримирана, а не на професионално набита е повод за дълбоко уважение.

Специалистите съветват да подпрете ръцете си на твърда основа, да гледате надолу и да придържате горната част на клепача докато поставяте очна линия с дълга четчица.

Успеете ли, ще сте наистина неотразими, гарантираме.

КоментариКоментари