IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Престъпления с червило

17 март 2008 13 51

Никой няма да ви съди, просто ще ви се посмеят дружно. А липсата на стил си личи отдалеч, нали знаете

Престъпления с червило

Мили момичета, вече знаете първата пролетна заповедчервилото отново е тук, по-наситено от всякога. И прави устните ви плътни и кадифени. И наелектризира атмосферата около вас. Само сексуално, няма да ви удря ток, ако си оцветите устните.

Важно е обаче да спазвате няколко дребни правила, за да не приличате на зле изрисувани кукли. Все пак ще ходите на работа и на партита, а не в цирка, нали?

На първо място ще отбележим, че внимателно трябва да изберете цвета на червилото. Добре е да го съобразите с тена на лицето си, за да не приличате на зомби с мъртвешко излъчване или на екзотична мацка без капчица стил.

Ето и абсолютните забрани според козметичния кодекс за перфектен външен вид, които трябва да знаете. И да се пазите много от тях, ей.

Пастелите са за децата

Да, в детската градина можехте да си оцветявате едно и също място по 100 пъти с пастели. С червилото обаче не бива да прекалявате.

Най-добре го нанасяйте с мека четчица на тънки пластове. Така ще го поставите максимално точно, особено ако цветът е тъмен.

И не забравяйте накрая да попиете излишъците червило с мека хартия. Така ще устните ви ще имат идеално завършен вид.

Пръстен около устните

Може да използвате молив за устни, но той не бива да изпъква. О, не, само това не. Изберете такъв, който е близък до цвета на устните ви, а не до този на червилото.

Очертайте ги внимателно, за да не допускате разливане на червилото. Пък и така не рискувате да излезете сами от естествения им контур.

Ако имате тънки устни, не ги увеличавайте с помощта на молив и червило. Каквото и да направите, през деня ще изглежда по-скоро гротескно. Просто сложете повече блясък в средата на долната устна, така ще ги уплътните оптически.

Напукани устни

Е, това е класическа забрана. Целта ви е кадифена целувка, а не напукан пустинен релеф без влага.

Редовно отстранявайте мъртвата кожа от устните си с помощта на влажна кърпа или мека четка. След това нанасяйте подходящ балсам и го оставяйте да попие добре.

Идеалният момент за това е вечер, защото не пиете, не пушите и не се облизвате постоянно. През деня потупвайте устните си леко с овлажняващо червило или балсам, за да не изсъхват.

Ако сте изложени на слънце, особено през пролетта, нанасяйте специални защитни продукти.

Мулен Руж на Попа

Да, подобна ситуация е възможна, ако сте решили да използвате червило в крещящ цвят, комбинирано със силен грим. Тогава спокойно можете да минете за елитна кабаретна актриса, независимо от тоалета. Не, че е лошо, но в София си нямаме Мулен Руж, някак не е автентично.

По-добре си спестете руж и искрящи сенки за очи, заменете ги със спирала и нежни нюанси по клепачите.

Не на последно място ще ви подсетим – оглеждайте се, когато си слагате червило. И не приказвайте през това време, за да не оцветявате и зъбите си – те са си добре в естествен цвят.

КоментариКоментари