IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Време за... крем

26 март 2008 10 08

Кога се слага крем, без значение дали е хидратиращ, слънцезащитен или против бръчки

Време за... крем

Всяко нещо с времето си, обичат да казват бабите. И ние така ще ви кажем не защото сме се сбабичосали преждевременно, а защото това си е самата истина.

Почти за всички процедури, свързани със здравето и красотата, има определени часове и дни, в които трябва да се направят - операциите и прегледа на гърдите например. 

Идва ред на най-използваната козметична процедура – слагането на крем.

Тя също има своите особености.

Когато говорим за дневен крем, хубаво е да се намажете след излизане от банята и поне двадесетина минути преди да се гримирате.

А докато чакате да минат тези двадесет минути, можете да направите редица интересни неща.

Двадесетте минути са необходими на продукта да попие в кожата и да започне да действа.

Много е важно да спазвате това правило когато нанасяте слънцезащитен крем. За да сте сигурни, че кожата ви е защитена добре от слънцето, дайте време на съставките да проникнат в нея.

Това се отнася както за слагането на крем в градски условия, така и в „плажни“.

Да, много е секси да си разпънете хавлията, да сложите тъмните очила и да започнете с бааавни движения да си слагате крем, но е по-добре за здравето ви да направите това упражнение преди да излезете за плаж.

А после пак ще си се мажете на плажа, така и така продуктът трябва да се нанася периодично.

Вечер, в края на вечерния ритуал за красота, също трябва да сложите крем, особено ако сте над 25 години.

Не си лягайте съвсем веднага. Най-малкото трябва да изчезне чувството на леко лепкаво лице непосредствено след нанасянето на козметиката.

Специалистите смятат, че най-доброто време за вечерното слагане на крем е към осем вечерта, в случай, че няма да излизате по-късно.

Иначе, след бурна вечер, е по-добре да се погрижите за лицето си точно преди да си легнете, отколкото чак на следващата сутрин.

И докато дойде ред за следващата част „Време за...“, създайте си навик за слънцезащитния крем, важно е.

КоментариКоментари