IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Скубане" като по учебник

8 април 2008 09 35

Освен безупречна кожа, прецизен грим и безкомпромисно самочувствие, всяка дама трябва гордо да показва и съвършено изваяни вежди

"Скубане" като по учебник

Често срещан е синдромът на „Пренебрегнатия естетически участък над окото“, като това непременно води до почти катастрофален изглед в анфас.   

Освен безупречна кожа, прецизен грим и безкомпромисно самочувствие, всяка дама трябва гордо да показва и съвършено изваяни вежди.

Връщайки се назад във времето, кодът на красотата пази информация за начина, по който формата, дебелината и наличието на вежди е било от решаващо значение за женската изразителност въобще.

Модните тенденции през епохите са задавали различни начини за поддръжка, отглеждане или отстраняване на веждите, стигайки до наши дни, когато повелята гласи - естественост и изящество на всяка цена.

Преди да натиснете кафявото бутонче и да разберете кои са основните-златните-задължителни стъпки в оформяне на перфектни вежди, трябва да изясним въпроса за тяхната форма, а именно кое лице, каква извивка изисква.

Кръгло лице

Дамите с кръгло и овално лице (което между впрочем се води за перфектно) трябва да оформят мека и закръглена извивка на веждите си, като ги повдигнат мъничко. Това ще придаде нежен и напълно симетричен изглед на лицето.

Квадратно лице

Стремете се към оформяне на по-плавна извивка – не ги вдигайте твърде нависоко, нито ги оставяйте „схлупени“ над очите. Тайната, която ще направи лицето ви прекрасно е да запазите дължината на веждите си – стига да не са прекалееено дълги, в този случай ще добиете нежелания ефект на „разширеното“ лице.

Издължено лице

За да се притъпи усещането за правоъгълно и издължено лице оформете веждите във възможно най-права и издължена форма. Колкото по-дълги са, толкова повече чар ще „изрисувате“ върху лицето си.

Сърцевидно лице

Дами, ако имате лице с формата но диамант, заложете на триъгълните извивки. Те ще стеснят по-широката горна част на лицето Ви и ще постигнете цялостен баланс.

Вече е излишно да се говори за стандартна и идеална форма на веждите, защото естествеността налага да се съобразявате с онова, което природата е нарисувала. Предизвикателството е да доусъвършенствате личната си колекция от натурализми.

Преди „да се почнете“ , задължително си осигурете всички необходими инструментчета. За целта са Ви нужни пинсета, гребенче за режди, ножичка (тя се използва в определени случаи), както и молив за вежди и подхранваща спирала.

Хайде, отскочете в галерията със снимки и вижте как е препоръчително да протече едно почти професионално-домашно  „щавене“, подхранване и дооформяне на оснавната лицева рамка.

КоментариКоментари