IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново тяло с ексфолиант

15 април 2008 14 27

Посрещнете пролетта с нова кожа

Ново тяло с ексфолиант

Ако трябва да посочим две основни козметични „грижи“, които всяка от нас заслужава, това определено са хидратацията и ексфолирането.

Хидратацията сме я обсъдили по всички възможни начини, припомняме само, че трябва да е външна и вътрешна и да става през цялата година, а сега е ред на другата наша най-любима козметична грижа вкъщи – ексфолирането.

Защо е полезно

Премахването на най-горния слой кожни клетки благодарение на малките груби частички помага на кожата да се възобнови.

Обикновено след ексфолиране лицето „светва“, както обичат да казват козметичките и всички продукти, които сложите на кожата си след това попиват много по-добре.

Благодарение на масажиращите движения кръвообращението се подобрява, лицето мило порозовява и засиявате като майска череша (такива едни пролетни сравнения ни идват, няма как).

Къде се прави

Навсякъде по тялото може. Обикновено лицето е това, което най-често се възползва от ексфолирането, но дупето и деколтето също много му се радват.

Като дойде лятото съвсем и всички се впуснем да ходим по чехли, сандали или направо боси, ако е прекалено горещо, ексфолирането на краката до най-малкото пръстче е направо задължително.

Хубаво е тялото да се ексфолира цялото един път на две седмици, като наблегнете, но много внимателно, на всички онези места, които по начало са по-груби – лактите, коленете, понякога и сгъвката на дупето.

След това задължително се потапяте в хидратиращ крем за тяло, образно разбира се, но трявба да се намажете много добре.

С какво да се прави

С каквото искате. Да, сериозно. Ексфолиращите продукти са толкова много, че ни е трудно да ги изброим.

За момичета до към 25 години са препоръчителни много нежните ексфолианти.

С възрастта ексфолиантите трябва да станат по-комплицирани (харесва ни тази дума много). Хубаво е да съдържат подмладяващи и подхранващи съставки.

Ние лично предпочитаме ексфолианти с плодови екстракти, като праскови, ванилия, кокос и всичко, което ухае на лято и плодове.

Само не търкайте по много, ок? Минута за лице е достатъчно и то без да натискате сериозно.

КоментариКоментари