IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна соната за коса

23 октомври 2008 10 23

Пак е есен и косата ви пак пада. Няколко съвета за подсилване

Красива като есенна гора, а не падаща като листа. Снимка: CB

Красива като есенна гора, а не падаща като листа. Снимка: CB

На падането на листата се радваме всички. Но никой от нас не се радва на падането на косата, което идва, както всяка година, в началото на есента.

Вместо истерично да изкупувате всички препарати против косопад от аптеката, използвайте периода, за да дадете на косата си това, от което наистина се нуждае – подхранване и грижа.

Обновяване

Поне четири пъти в годината косата трябва лекичко да се подрязва. Можете да използвате есента и за коренна промяна, особено ако ви е писнало да се гледате в огледалото и мечтаете да ви се случи нещо вълнуващо.

Само оставете боядисването за времето преди Коледа. Не е нужно да товарите косата си в момент, в който се обновява.

Маски и шампоани

Oт колко време ползвате един и същи шампоан?

Може и да не е доказано научно и специалистите по козметика да не са единодушни, но личният ни опит показва, че марките шампоан трябва да се сменят периодично.

Склонни сме да мислим, че те продължават да действат, но ние вече не виждаме резултата. А щом не го виждаме, все едно го няма, нали така.

Направете си шопинг терапия, изберете си готини шампоан и балсам, поглезете се и с някоя маска и няма как да не се почувствате по-добре.

Подходящи за това време са подхранващите шампоани, тези, които възстановяват структурата на косъма и му дават допълнително витамини.

Топлите есенни отблясъци, които толкова харесваме, се постигат с подходящ балсам или спрей без отмиване.

А да, може да си смените и четката за коса. Нали се разбрахме, че не става да се решите с четката, с която си правихте прическата за абитуриентския бал.

Подходящи храни

Не забравяйте витамините и през есента, много молим. През лятото е някак нормално да се ядат много плодове и зеленчуци, докато през есента май всички наблягаме повече на виното.

Ябълки и грозде, тиква (за тези, които обичат), круши... използвайте максимално това, което дава природата преди да посегнете към хранителните добавки.

Вълшебни отвари

Ако уикендът обещава да е дъждовен, а те оттук насетне май ще са все такива, можете да посветите половин час за забъркване на някоя домашна маска за коса.

А докато чакате маската да подейства, разрешаваме да изпиете един горещ шоколад, момичетата знаят защо.

КоментариКоментари