IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за коса... с ванилия

19 ноември 2009 08 43

Ароматни вълшебства в средата на есента

Вкусотии за коса. Снимка: Dreamstime

Вкусотии за коса. Снимка: Dreamstime

Пак е есен и пак си мислим упорито за ванилия. Отива някак си на мъглата навън .

Предлагаме ви една от най-ефективните маски, специално предназначена за много суха и увредена от студа и влагата коса именно с ванилия.

Какво е нужно:

1 ½ с.л. кафява захар

½ ч.л ванилия – може на прах или течна, а можете да заместите двете съставки с ванилова захар

½ ч.ч. зехтин

Е, на пръв поглед може да си помислите, че съставките са замислени за приготвяне на шоколадов сладкиш... И все пак „вкусната“ маска за коса се приготвя много лесно, като най-важният фактор е получаването на хомогенна смес.

Смесете зехтина с кафявата захар и разбъркайте енергично, докато захарта се разтвори напълно. Чак след това добавете капка по капка екстракта от ванилия, като не спирате да бъркате.

Получената „глазура“ разнесете от корена с леки масажни движения и по дължината на косата с четка. След като сте готови, само сложете найлонова шапчица, за да оставите маската да подейства около 30-45 минути.

За още по-добри резултати от действието на маската с ванилия, след като измиете косата я оставете да изсъхне без да ползвате сешоар и стилизиращи продукти.

 

КоментариКоментари