IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийска сватбена маска за лице

22 декември 2009 15 41

Екзотично с куркума и брашно от нахут

И нали знаете - никой не трябва да ви вижда с маска. Снимка: Dreamstime

И нали знаете - никой не трябва да ви вижда с маска. Снимка: Dreamstime

Ако надникнем за малко в традициите на Индия и по-специално ритуалите за разкрасяване на смуглите красавици, които познаваме от популярните Боливудски филми, няма как да не забележим екзотиката зад почти приказните им рецепти за красота.

Подобно на пъстрите надиплени дрехи и експресивния грим, индийките са също толкова причудливи и в грижата за кожата си.

Ето и една напълно автентична маска за освежаване кожата на лицето и придобиване на сияен вид, която е част от ритуала преди приготвянето на цялостния тоалет на бъдещата булка.

Необходимите съставки са 1 чаша брашно от нахут, 3 с.л.куркума на прах и достатъчно количество бадемово масло, за да се образува паста, докато разбърквате всички продукти.

Смесете добре всичко в купичка с помощта на лъжичка и нанесете готовата маска на лицето и шията като я оставите да подейства за няколко минути.

Не се притеснявайте за жълтия цвят на маската, защото ефектът наистина си заслужава. Накрая отстранете маската с пръсти и обилно количество вода като това допълнително ще стимулира и ексфолира кожата на лицето.

Тази индийска маска е изключително подходяща за хора с раздразнена, зачервена или суха кожа на лицето.

Брашното от нахут е богато на витамини и белтъчини и освен това подобрява цвета на кожата за по-гладък и безупречен външен вид.

Куркумата пък е силен природен антиоксидант и се използва в много козметични продукти за подобряване на тена и забавяне процесите на стареене.

Екзотичната подправка се прилага много често и за лечение на акне и раздразнена кожа.

Бадемовото масло пък изобщо не го поставяме под въпрос когато става дума за красотата, чиито източник е природата.

 

КоментариКоментари