IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тиква за хубава кожа на лицето

29 декември 2009 13 40

Как кожата ви да стане гладка и красива

Красота в оранжево. Снимка: sxc.hu

Красота в оранжево. Снимка: sxc.hu


Хелоуин отмина, но един от символите на празника, а именно тиквата все още може да се използва освен за декорация със свещи и за козметични цели, но не за страховити физиономии, а за гладка и еластична кожа.

Тиквата е богата на много хранителни вещества, а зад твърдата оранжева кора се крият изключително полезни съставки като калий и провитамин А, витамини С, Е, бета каротин, цинк, антиоксиданти.

Те подсилват имунната система и извеждат ненужната вода от организма, за не се задържа в тялото, предпазват кожата от свободните радикали и я правят гладка и красива.

Маската за лице с тиква е много лесна за изпълнение, при това щадите кожата си от силните съставки на скъпите кремове за лице.

Нужни са ви 3-4 лъжици от вътрешността на тиквата, като за допълнителен ефект може да добавите и няколко семена.

Разбивате ги с миксер, докато получите гъста смес, а полученото количество втривате и нанасяте върху кожата на лицето. Оставете маската да постои около 15 минути и отмийте с хладка вода.

Останалата каша може да съхраните в пластмасова купичка в хладилника, за да я използвате и следващия път.

Ако разполагате с малко повече време, може да добавите още няколко стъпки за направата на маската за лице с тиква като сложете към тиквеното пюре 1 яйце и 2/3 ч.ч. прясно мляко.

Ако имате суха кожа добавете и малко мед, а за мазна кожа – ябълков или боровинков сок.

Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес и нанесете върху шията и лицето като избягвате зоната около очите.

Оставете да подейства поне половин час, разгледайте някое женско списание или почетете книга и накрая отмийте старателно с топла вода.

КоментариКоментари