IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашен балсам за устни с какаово масло

3 февруари 2011 09 03

Домашна рецепта за балсамче с аромат на шоколад за най-студените дни

За целувки с аромат на какао...Снимка: Dreamstime

За целувки с аромат на какао...Снимка: Dreamstime

Няма да ни омръзне да повтаряме, че устните, също както кожата през зимата, имат нужда от специална грижа и внимание.

Усещането да сме забравили да си сложим балсам за устни, когато излизаме навън е същото като да усетим как пръстите на ръцете ни замръзват и се зачервяват, докато търсим ръкавиците из дамската чанта.

Просто сложете един балсам за устни в джоба на палтото, за да ви бъде под ръка винаги когато имате нужда. Ако пък сменяте връхната си дреха всеки ден, пъхнете още един в чантата за по-сигурно, но не на дъното й

За хидратиране, подхранване и защита на устните в домашни условия най-често се препоръчват естествени, органични продукти като кокосово, какаово, маслиново масло и пчелен восък.

Какаовото масло съдържа важни витамини, минерали и антиоксиданти, а пчелният восък е една от магическите съставки на повечето козметични продукти.

Ще ги откриете в билковите аптеки или в био магазините. Полезно е да имате по малко от всеки един от тях, тъй като винаги намират приложение във всякакви домашни рецепти за разкрасяване – не само, за кожата, но и за косата.

Ние ви предлагаме да опитате един много лесен и бърз начин да си направите балсам за устни с ухание на шоколад, който освен това може да съхранявате за по-дълго време.

Пригответе равни части пчелен восък, кокосово масло и какаово масло, както и няколко капки етерично масло, например от мента. (Предварително си направете тест за съвместимост на кожата, за да не се получи нежелана реакция).

Всички съставки трябва да се загреят съвсем леко на водна баня или за няколко секунди в микровълнова печка – целта е да се смесят добре.

След това изсипете сместа в стъклено бурканче с капаче или друг подходящ за целта съд за съхранение.

Още по темата

Домашен балсам за устни с боровинки

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари