IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

" Да" и "не" на козметичните пластични операции

12 април 2012 09 40

Защото понякога решават проблеми, а понякога създават

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Преди 40 или 50 години красотата е била единствено натурална и малките несъвършенства са придавали чар и уникалност на човек, като са били високо ценени. Нещата много са се променили оттогава. Върху жените има огромен натиск да изглеждат перфектно, което се вижда и от статистиката на Американското Общество на Пластичните Хирурзи, според която има 5% увеличение на броя козметични пластични процедури, направени от 2010 до 2011. Уголемяване на бюста, оформяне на носа, липосукция, лифтинг са сред най-популярните операции.

Пластичната хирургия обаче си има цена. Възможни са сериозни усложнения и странични ефекти, особено при млади жени, чиито тела все още се променят. Ето някои ситуации, в които да трябва да се вземе решение дали пластичната операция е добър избор или не.

Имате изкривяване на носната преграда и това затруднява дишането. В този случай оперцията е разумна стъпка, за да започнете да се чувствате добре.

Имате прекалено малки/големи гърди или са различни по размер/форма. Жеснките гърди се променят до средата на 20-те години, така че операция за коригиране се препоръчва след 25-годишна възраст.

Вашия нос/уши са прекалено големи. Ринопластиката и отопластиката могат да бъдат много изкушаващи опции в такива случаи, но обмислете добре решението си за операция, за да не съжалявате по-късно.

Имате белези от акне на лицето. Дълбоките белези могат да бъдат намалени с микродермабразио или лазерна терапия. Имайте предвид, че акнето се е изчистило напълно преди да започнете да премахвате белезите.

Искате да отслабнете. Липосукцията не е добър вариант, защото ако не промените начина си на хранене и физическата активност, резултатите ще са временни. Най-добре опитайте да промените тези навици и липосукцията ще е излишна.

Чувствате се грозни, стари или депресирани. Пластичната хирургия не е решение за ниско самочувствие. Трябва да работите върху начина, по който възприемате себе си с хубавите и не толкова хубавите си страни.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

Детелина ( преди 10 години )
До Compass: може ли да кажете при кого сте си правили корекцията, т.к и аз планирам такава в стара загора!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
dani-s ( преди 11 години )
здравейте-към compass-този така наречен ДОКТОР-от Стара Загора разкраси доста хора така че да не могат да се покажат без да ги е срам от себе си.аз също съм една от потърпевшите!не знам да ли има в страната по некадърен от него!как въобще смее да носи титла ДОКТОР!!!!!!!!!!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Compass ( преди 11 години )
Здравейте! Това ми е първи коментар във форума и не знам дали точно тук е мястото да коментирам. По принцип съм 'за' козметичните операции, но в момента съм много разочарован от подобна. Правих си корекция на ушите но ... кърпена и грозна работа. За мен това е непрофесионално и съм много възмутен. Стуваше ми около 1000лв. Пари на вятъра. Операцията беше преди месец в Ст. Загора. На този доктор не бих се доверил повече, а се води за специалист в областта ... Претупа ме на бързо ... Ако някой се интересува мога да опиша операцията по-подробно
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Koleva ( преди 11 години )
Не, не и не. Някои направиха много пари от комплексите на хората. Знам, че сега ще ме нападнат от форума, ама не ми дреме. За мен особено тези с циците са комплексарки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар