IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Причини за появата на целулита и начини за справяне с него

4 май 2012 06 10

Kакто и някои популярни митове за портокаловата кожа

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Целулитът засяга приблизително 90% от жените. Като цяло той е излишна мазнина, която е „хваната в капан" под горния слой на кожата.

При мъжете това е много рядко явление, защото те „организират" мазнината в съединителната тъкан, която се намира паралелно на кожата. Резултатът от това е гладко и равномерно натрупване на мастна тъкан. Жените натрупват своята мазнина паралелно на кожата, което създава подутини от мастна тъкан, позната като „целулит".

За съжаление отърваването от целулита е досат трудно, защото това е последната мазнина в тялото, която попада под влиянието на физическите упражнения и диетата. Друг утежняващ фактор е генетичният. Скоростта, с която мазнината се превръща в целулит, при вас зависи от гените ви.

До ден днешен все още няма такова средство, което да се справя с целулита перманентно, но съществуват доста начини за третирането му – за превенция и намаляване на вече образуван целулит.

Третиране на целулита

Целулитните кремове са един от тези начини. Те могат да се прилагат и в домашни условия. Залагайте на съставки, които са с доказана ефективност - кофеин, алое вера, коензим А, витамин С, витамин Е и т.н.

Друга терапия е масажът. Може да посещавате специалист или да си правите вкъщи като използвате скраб от смляно кафе или четка за зъби като правите кръгови движения в продължение на 5-10 минути в дадена зона.

Мезотерапията е друг вариант за лечение на целулит. Обикновено се налагат няколко продедури за постигане на видим резултат.

Пиенето на повече вода също е важно за прочистването на тялото от токсините, тъй като целулитът е комбинация от мазнина, вода и токсини.

Но в крайна сметка правилното здравословно хранене и редовното движение са най-важни. Те намаляват излишната мазнина в тялото, която с времето може да се превърне в целулит. Освен това застоялият начин на живот има неблагоприятно действие върху съединителната тъкан при жените. Тя се втърдява, а това увеличава шансовете за неравности по кожата.

Още причини за образуването на портокалова кожа:

Други причини за появата на целулит включват: напредването на възрастта, пушенето (защото уврежда съединителната тъкан в тялото), някои медикаменти (контрацепция, сънотворни и диуретици) и строгите диети, ограничаващи приема на полезни хранителни вещества (тялото мисли, че е период на глад и се опитва да се запаси с наситени мазнини, които образуват целулита).

Някои митове за целулита:

Само спорта може да реши проблема с него. За съжаление, хормоните и гените влияят въху образуването на целулит и затова дори и професионални треньори понякога се сдобиват с него. Но все пак спортът помага в ограничаването на проблема.

Слабите хора нямат целулит. Това е още един мит. Наистина по-вероятно е хората с наднормено тегло да имат портокалова кожа, защото колкото повече излишна мазнина има в тялото, толкова повече целулит може да се образува. Но от друга страна дори и слабите хора могат да имат целулит, тъй като той се намира точно под повърхността на кожата, а на това място се намират мазнините, които най-трудно се абсорбират от тялото.

Съюзник в борбата с целулита ще намерите в продуктите на Elancyl!

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

margo perfect ( преди 11 години )
Procedurite s Dermosonic rechavat problema s celulita
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
roll ( преди 11 години )
Целулит се маха само и единствено с премахването на изкуствена захар от менюто (забравяте за всякакви тортички, пастички, сникърси и прочие), премахването на всякакви сосове на базата на майонеза, пиене на много вода особено преди ядене ( 1-2 чаши вода преди ядене и след това оставяте 1-2 часа време на организма без вода за да може да преработи добре всичката храна без да се разреждат стомашните сокове с вода и др напитки).
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар