IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашни средства за ускоряване растежа на косата

8 май 2012 07 30

Нищо не пречи да пробвате, но може да се посъветвате и с дерматолог за всеки случай

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всички сме имали някакъв вид проблем с косата. Някои искат косата им да стои изправена, а тя се накъдря при най-малкото покачване на влажността на въздуха. Други искат повече обем, но косъмът не го позволява. Други имат по-сериозни проблеми като косопада. А всички ние бихме искали косата ни да расте по-бързо, особено ако ни е омръзнала късата прическа и се надяваме колкото се може по-скоро да можем да развяваме дълга грива.

Ето някои идеи за това как косата да започне да расте по-бързо:

1. Картофи. Този метод се смята за най-ефективен, а е най-малко познат. Особено полезен е за хора, които имат косопад. Смесете сока от 3 картофа с 1 жълтък, 1 чаена лъжичка мед и малко вода. Нанесете сместа на леко влажна коса и оставете за 30 минути преди да я изплакнете с топла вода. Използвайте този метод всяка седмица поне два месеца за максимални резултати.

2. Седмични масажи с горещо масло. Може да пробвате с кокосово масло, масло от розмарин, зехтин и масло от гроздови семки. Нанесете маслото, което сте избрали върху скалпа си, след това увийте главата с целофан или найлонова торбичка и останете така 30 минути. Маслото ще се затопли по естествен начин от топлината на вашата кожа, докато е увита с найлон. Този метод е подходящ за подобряване на циркулацията на кръвта, при пърхут ( проверете кое масло действа антигъбично), при косопад и за блясък на косъма.

3. Кромид лук. Той помага за растежа на косъма и регенериране на космените фоликули. Вземете 1 глава червен лук, 4 скилидки чесън, 2 пръчки канела и ги сварете в тенджера с вода. Оставете отварата да изстине до стайна температура, след това намокрете косата си с нея. Нека да престои на косата ви около 15 минути. След това я измийте. Правете тази процедура преди всяко измиване на косата в продължение на няколко седмици.

Важно!

Лукът не е походящ за боядисана коса, защото премахва горния слой на боята.

4. Редовно подстригване. Колкото и грижи да полагате, с времето краищата на косата се изтощават от ресането, миенето, сушенето със сешоар и т.н. А дълга коса с цъфтящи краища не е красива гледка.

5. Хубава диета за хубава коса. Понякога най-простите средства са най-ефективни, но и най-пренебрегвани. Най-добрият съвет за красива коса, е здравословното хранене. Това включва пълнозърнести храни, ядки, моркови, кисело мляко, броколи и плодове. Минералите и протеините от тези храни помагат на косата да расте, защото тя самата е съставена от протеини.

Съвет при косопад: понякога той възниква, ако не спите достатъчно, така че направете всичко възможно да си лягате навреме.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

desi_dm ( преди 7 години )
Аз ще ви препоръчам този комплект ускорител за растеж на косата - http://foryoubg.com/products.php?id=878, като аз го съчетавам с маслото от макадамия, за да намаля цъфтежите и съответно да се подстригвам по-рядко - http://foryoubg.com/products.php?id=263Освен това използвам голямо разнообразие от домашни маски за растеж на ксоата и срещу косопад - с жълтък, с банан, с масло от макадмаия, с тривитаминол, морска сол и т.н.. Колкото повече, токова повече. Единствено се иска постоянство и търпение.С честото подстригване не съм съгласна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимна ( преди 8 години )
Да ви споделя и аз. Косата ми е третирана много, имаше вид на метла, не искаше да расте и ми беше до рамената. от 1месец и половина всяка седмица си правя домашна маска и косата ми в момента е лъскава, мека и порасна с 5см за този период. Маската е :- сок от лук - 2с.л. зехтин - 2с.л. мед- 2с.л Стимулант на Икаров - 1 жълтък - 2с.л. (кокосово масло, бадемово масло, рициново масло) разбивате хубаво и втривате в корените след това нанасяте и по дължината. Увивате във фолио косата и след това си слагате кърпа на главата. Стоите така 1 час , ако имате време може и 2 часа. След това я измивате както по принцип си я миете. За финал докато сте под душа и тече топлата вода , преди да излезе от банята пускате душа на студена вода и измивате косата отново. Готови сте :) Надявам се да помогне и при вас :*
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ilqna pavlova hristo ( преди 11 години )
До Krissstin4enceto: da i az sam polzvala na ikarov te sadarjat bilki i mirishat nepriqtno no tova nepre4i sastavkitesa 4isto prirodnl s dobar efekt sled tova
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Krissstin4enceto ( преди 11 години )
За мен най-добрите стимуланти за растеж на косата са маслата на Икаров и Тривитаминола.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар