IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правила преди и след козметични процедури

8 ноември 2012 09 40

Какво трябва да правите преди и след козметични интервенции

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Козметичните процедури са бърз и лесен начин човек да подобри нещо по себе си. Това, което само преди няколко десетилетия е било невъзможно, днес е напълно постижимо. Козметичната хирургия е широко разпространена и все повече хора прибягват до нея. Независимо за каква процедура става въпрос, има няколко правила, които човек задължително трябва да спазва преди да се подложи на операция и след като го е направил.

1. Не използвайте козметика

След ринопластика или друга корекция на лицето трябва да се избягва използването на каквато и да е козметика, тъй като тя може да предизвика алергии или дори инфекции. Оперираното място трябва да се съхранява чисто и да се мие само с чиста вода.

2. Не се излагайте на слънце

Излагането на слънце трябва да се сведе до минимум, защото ултравиолетовите лъчи могат да повлияят зле на шевовете и оперираното място. Слънцезащитните продукти също няма да могат да ви предпазят. Прилагайте предписаните медикаменти от вашия лекуващ лекар, след като конците се отстранят.

3. Здравословна диета

Понякога антибиотиците могат да доведат до стомашни проблеми. Подходящата диета в този случай включва консумация на плодове, мляко и лека храна. При челюстната хирургия има проблеми с храненето, затова диетата трябва да е течна. Преди процедурата не се препоръчва употребата на алкохол и цигари, а след нея те са напълно забранени до пълното възстановяване на пациента.

4. Избягвайте да приемате лекарства и добавки

Трябва да се избягват лекарства, които правят трудно съсирването на кръвта. Преди процедурата пациентът трябва да има силна имунна система, затова приемът на каквито и да е добавки без препоръката на лекар, може да има негативни ефекти.

5. Пийте сок от Алое Вера

От векове наред Алое Вера е известно със своите лечебни свойства. Приемът му ускорява регенерирането на клетките и подобрява вида на кожата. След каквато и да е козметична процедура, Алое Вера ще ви помогне да върнете блясъка на кожата си. Консултирайте се с вашия лекар преди да започнете да го приемате.

6. Изберете внимателно вашия лекар

Преди да изберете вашия лекар, проучете добре неговата медицинска история. Свържете се с негови предишни пациенти, които могат да ви насочат. Ако искате да си направите ринопластика, уверете се, че вашият лекар е най-добър именно в това. Не определяйте избора си само, защото той е известен с чудесната си работа при мамопластиката.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари