IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Устни за целуване

27 февруари 2007 09 05

Винаги можете да поглезите устните си още малко

Устни за целуване

През зимата устните са най-подвластни на времето – студа, вятъра, силното слънце, сухият въздух ги правят болезнени, груби и едва ли не безчувствени.

Никога не е излишно да поглезите устните си още малко. Винаги могат да се още малко по-нежни, още малко по-хидратирани, още малко по-чувствени.

Най-лесният начин да се справите с неравната нежна кожа на устните е да ги ексфолиирате.

С помощта на мека четка за зъби, можете да си вземете детска за целта, потопена в хидратиращ крем за лице, обтрийте устните внимателно с кръгови движения.

Не натискайте!

Благодарение на ексфолирането мъртвите кожички ще паднат, кръвообращението на устните ще се подобри и те ще бъдат подхранени по естествени начин.

Не забравяйте след това да нанесете дебел слой хидратиращ крем и да го оставите да попива в продължение на поне петнадесетина минути.

За да успокоите зачервените от студа устни, а и да си откраднете десетина минути спокойствие, можете да си направите плодов крем от четвърт узряла папайа (вече ги продават и у нас).

Нанесете намачкания плод върху устните си и кожата около устата. Останете така 10-15 минути, след това измийте с хладка вода.

Накрая нанесете балсам за устни. Папаята съдържа ексфолиращи ензими, които помагат на устните да станат по-меки, а контура им – по- изразен.

Когато избирате балсам за устните, вземете такъв, който има овлажнители, витамини А и Е и слънцезащитен фактор поне 15. Така устните ви ще са с чудесен вид и в същото време защитени.

КоментариКоментари