IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красиво носле с ринопластика – част I

16 юли 2007 12 59

Най-важното, което трябва да знаете за оперативната корекция на носа, т.нар. „ринопластика“

Красиво носле с ринопластика – част I

Корекцията на носа е мечта за изключително много хора. Въпреки че няма официална статистика за това, вероятно желаещите нов нос са много повече от тези, които искат нови гърди.

Най-малкото защото мъжете също държат да подобрят външния си вид.

Преди да пристъпите към операция, трябва да знаете някои основни неща, които ще ви помогнат да установите дали наистина искате операцията, какво представлява, какви са рисковете, как протича, колко време ще се възстановявате и т.н. и т.н.

Какво представлява ринопластиката

Най-общо казано, това е корекция на носа. Трябва да знаете обаче, че има два вида „ремонти“.

Единият е т.нар функционална ринопластика, която е наложителна в случаите, в които има проблеми с дишането, запушена е една от две ноздри, преградата между двете ноздри е изкривена или има друг дефект, най-често по рождение или след травма, който се отразява на здравето.

Другият вид „ремонт“ е естетичната ринопластика, при която се променя формата на носа с цел човек да изглежда и да се чувства по-добре.

Общо взето носът може да се променя и по надлъжната и напречната ос, в зависимост от проблема, желанието на пациента и възможностите, които предоставя конкретния случай.

Промените са ограничени от дебелината на кожата и ширината на ноздрите - т.е не можете да моделирате носа си така, все едно е от пластелин, има граници, след които не може да се пристъпи.

Предварителна подготовка

Вземането на решение за промяна на носа трябва да е абсолютно сериозно обмислено и да е взето само и единствено от самите вас. Никога не се съгласявайте на операция само защото някой някога ви е казал, че носът ви е леко крив.

Трябва да сте абсолютно убедени, че ще понесете такава генерална смяна на външния ви вид и че наистина я желаете, а не се водите само от модни тенденции или внушения на „приятели“.

Срещата с пластичния хирург също е от огромно значение. С него ще обсъдите доколко вашите искания отговарят на възможностите за промяна на лицето, дали скъсяването или изправянето на носа няма да е повече във вреда, отколкото в полза за цялостното ви излъчване.

„Имал съм случаи, в които идват пациенти и ми казват „Искам нос като на Дженифър Анистън“, ни разказа д-р Страхил Ефремов от клиника „Малинов“ преди време.

„Носът на Дженифър наистина е хубав, но стои добре само на нейното лице. Не може дама с кръгло лице да иска такъв нос, защото ще изглежда като залепен“, допълни той.

При преправянето на носа трябва да се вземе предвид разстоянието между носа и горната устна, ширината на лицето, ширината на костта горе, между очите и т.н.

В някои клиники се правят компютърни модели за новата форма на носа, но те никога не са достатъчно точни и няма гаранция, че ще изглеждате точно така, както на снимката.

Вслушайте се в съветите на лекаря и не упорствайте излишно за „вашия вариант“, ако има сериозно пречки за постигането му.

Разбира се, консултацията с няколко специалисти преди да изберете този, на когото ще се доверите, е повече от нужна.

Втора част

Говори с форума Tialoto.bg за пластична хирургия

КоментариКоментари