IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силикон, гърди и кърмене

10 август 2007 13 06

Пречи ли, не пречи ли, преминава ли силикона в кърмата, трябва ли да се кърми изобщо или пък да оставите имплантите за след раждането. Вижте

Силикон, гърди и кърмене

Когато говорим за увеличаване на бюста, винаги си мислим за естетичната страна на нещата. За това дали ще се харесваме или не в новото си тяло, дали мъжете ще ни харесват повече, как ще ни стоят дрехите, за които до сега само сме си мечтали и т.н.

Повечето жени, които обмислят увеличаване на бюста, като че ли не се замислят за нещо много важно, свързано с основната функция на гърдите – кърменето.

Предлагаме ви отговорите на някои от най-често задаваните въпроси, свързани с имплантите и кърменето.

Как се отразява бременността на имплантите

По време на бременността гърдите нарастват, без значение дали имате импланти или не. През деветте месеца трябва да полагате същите грижи за кожата на гърдите си както всички останали жени.

Въпреки грижите обаче, след раждането гърдите ви могат да загубят предишния си вид.

Ако „щетите“ са прекалено големи, ще трябва да се подложите на втора операция, за да се радвате отново на красиви гърди.

Силиконът пречи ли на кърменето

Не, не пречи. Това е абсолютно категоричното мнение на лекарите. Имплантите по никакъв начин не си взаимодействат с млечните жлези и няма как силиконов гел да попадне в кърмата и оттам – в детенцето ви.

Ако операцията е направена както трябва, без значение какъв начин за поставяне на имплантите сте избрали, няма да имате никакви пречки при кърменето на детето си.

Има жени, които предпочитат изобщо да не кърмят, за да запазят възможно най-добрия външен вид на гърдите си. Спирането на кърмата се прави с различни лекарствени препарати, за които трябва да се консултирате с хирург.

Педиатрите обаче са категорични, че кърменето на детето през първите месеци от живота му, когато това е възможно, е изключително важно за здравословното му развитие през целия живот.

За съжаление, не можем да ви дадем еднозначен отговор на въпроса „Преди или след раждането да уголемя гърдите си“.

Все пак повечето лекари препоръчват да се изчака поне една бременност да мине преди да се направи операция за увеличаване на бюста.

Тогава вече може да се прецени много по-добре кой начин за уголемяване на гърдите е най-добре да се избере, какъв да е обемът и формата на имплантите и т.н.

Но ако липсата на красив бюст пречи на пълноценния ви начин на живот, няма защо да се измъчвате от комплекси в продължение на години.

Изборът е ваш.

КоментариКоментари