IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виолетови устни за Нова година

11 декември 2009 13 28

Лилавото като актуална тенденция при червилата

Яркото отново е на мода. Снимка: Dreamstime

Яркото отново е на мода. Снимка: Dreamstime

Знаете, колко голямо и предизвикателно завръщане направи ярко червеното червило на модния подиум – стилен акцент за смелите и екстравагантни жени, които възродиха класиката и я превърнаха в ежедневен лукс.

Един от най-запомнящите се цветове в грима през зимата обаче е тъмновиолетов цвят на слива и червено вино.

На пръв поглед може да ви се стори, че подобни нюанси трудно да се съчетават с останалия грим.

Ето ви обаче едно предизвикателство за предстоящите празници, когато със сигурност ще ви се прииска да сте малко по-дръзки.

Предимството на виолетовото е точно в неговите вариации на нюанси от по-топли до по-студени най-вече според цвета кожа на лицето: съответно тъмно виолетово за по-тъмна кожа и светло виолетово за светла кожа.

Друго правило, при по-изразителните червила, е да не прекаляваме с останалата част от грима, подобно на носенето на по-крещящи аксесоари, които предполагат изчистен силует на дрехата.

Затова добре матираното лице, естествения руж и очна линия в комбинация с няколко слоя черна спирала ще бъде перфектен избор за Новогодишната нощ например.

И все пак, ако един цвят не е достатъчен и искате да сте малко по-шантави, експериментирайте със зелени сенки за очи и златисто, перлено сиво или лилаво.

А ето и няколко стъпки към нанасянето на пурпурното червило:

Сложете подхранващ балсам за устни, течен коректор или фон дьо тен, за да „обезцветите“ устните и да си осигурите по-дълготрайно действие на червилото.

Фиксирайте с малко прахообразна пудра и очертайте с молив един тон по-тъмен от цвета на червилото.

Запълвайте цвета от средата към краищата на устните, а ако допуснете грешка при очертанията просто коригирайте с коректор.

След това нанесете червилото с потупващи движения или с фина четка за по-равномерен ефект: по-интензивен цвят по контура и по-ненатрапчив в средата на устните.

Така ще създадете усещане за повече обем и дълбочина, а пласт безцветен блясък за устни ще допълни ефекта на празничната визия.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари