IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вана с джинджифил против стрес

10 март 2011 08 04

Пикантната подправка има и разкрасителни свойства

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Обичаме джинджифил , като се започне от сладките курабийки с форма на малки човечета и чай от пресни резенчета джинджифил, та чак до релаксиращото действие на топла вана с леко пиперлив аромат и лимонена свежест.

Без да се отклоняваме повече, ще ви предложим една „рецепта“ за вана с джинджифил на прах и малко сода бикарбонат. Тя помага при главоболие, при състояние на изтощение и умора, ако имате настинка или се чувствате прекалено напрегнати.

Джинджифилът има леко загряващо действие и стимулира кръвообращението на организма, мускулите се отпускат, тялото се тонизира и успокоява.

Напълнете ваната с гореща вода, добавете около 1/3 ч.ч.сода и същото количество джинджифил на прах. Потопете се за 10-15 минути в аромата на ваната.

А ако няма как да се насладите на тази терапия, ще ви предложим друга алернатива – парна баня за лице с освежаващ и успокояващ ефект.

Направете запарка от 1 ч.ч.джинджифил на прах – първо оставете водата да заври, след това добавете и джинджифила. След няколко минути свалете от котлона, оставете отварата настрани, така че да изстине малко.

Вземете малка хавлия и я напоете с чая, сложете я върху лицето за няколко минути, като дишате дълбоко и равномерно. След това я свалете от лицето и повторете процедурата още веднъж.

Джинджифилът е богат на витамин С, В6, калций и магнезий, затова ето и друг начин да му се насладите – кипнете вода, сложете няколко малки парчета корен от растението, когато водата заври, прецедете, добавете 1 ч.л.мед и изпийте голяма чаша от топлата напитка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

AlexaX ( преди 12 години )
Ооо да! Ваната е нещо страхотно, особенно ако е джакузи, тогава вече релакса е пълен. След уморителен ден в присъствието на ароматни свещи и тиха музика човек може да се отпусне и да отдъхне.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Снежинка ( преди 12 години )
Ваната е много релаксиращо място вкъщи. Аз си купувам ароматни свещи от Явор, че ми е най-близо и се къпя на свещи. Много е отпускащо, а и аромата около мен става приказен.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 13 години )
Един душ е по-добър от вана!Ако има и разни екстрички е супер!Аз от ваната се скапвам!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 13 години )
Ох, и без джинджифил да е, ама да е вана. ЗАщо ли си я махнах, като имах...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар