IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направим бомбички за вана

15 декември 2011 09 20

Една чудесна спа-процедура в домашни условия

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Няма по-добър начин за пълна релаксация от една ароматна и отпускаща вана! Добре де, може и да има, но със сигурност това е един от най-приятните!

Ако и сами си измайсторете бомбички за вана, изживяването става още по-забавно. А това не е никак трудно – всичко, от което се нуждаете, са няколко прости съставки, малко свободно време и фантазия. Затова пък ароматните бомбички ще освободят съзнанието ви от стреса и ще направят кожата ви по-свежа и тонизирана.

Необходими продукти за 3 - 4 бомбички:

4 с. л. сода за хляб

2 с. л. лимонена киселина

1.5 с. л. пълнител

1 с. л. маслена основа

няколко капки етерично масло

вода

формички (за сладки, за пясъчни фигури, за лед)

Начин на приготвяне:

Смелете лимонената киселина в кафемелачка, за да се получи фин прах. Смесете го със содата за хляб и ги счукайте двете съставки в хаванче. Към получената смес добавете пълнителя. Той може да бъде от най-различни неща по ваш избор - обикновено нишесте, сухо мляко или сметана, пудра захар, смляна на ситно морска сол, билки и цветя, стрити на прах.

Разбъркайте добре сместа и след това добавете маслената основа! При нея също имате право на избор. Може да заложите на почти всякакво масло освен на слънчогледово, защото то изсушава кожата. Идеалният вариант е зехтин, но ако предпочитате, можете да добавите рициново, палмово или бадемово масло.

Смесете добре получената консистенция – важно е да не бъде на бучки. След това добавете 4-5 капки етерично масло - отново по ваш избор. А ако искате, може и да комбинирате няколко вида.

След като смесите всички изброени съставки до тук, трябва да получите консистенция, наподобяваща малки люспи.

За последната стъпка ще ви е необходима малко вода! Най-добре, ако имате шише с пулверизатор, с помощта на което да я впръсквате като спрей. И така, поръсете получената смес с малко вода, размесете добре и я изсипете в някакви матрици. Можете да изберете форми за сладкиши, за пясъчни фигури, за лед – с каквото разполагате. Старайте се да натъпчете добре консистенцията в тях.

Имайте предвид, че сместа изстива и слепва много бързо (за около 5 минути), така че можете да ги извадите бомбичките почти веднага. За по-сигурно обаче ги оставете да постоят на сухо и хладно място известно време.

Понякога, ако сте прекалили с водата, бомбичките могат да се подуят! За да предотвратите това, поставете ги във фризера – това ще спре реакцията.

Е, това е! Вече можете да си сипете едно шампанско, да бомбандирате банята си и да се отпуснете във ваната. А за да се насладите на максимален ефект, след ваната обвийте тялото си мек и пухкав халат за баня, отпуснете се на леглото и оставете съставките на бомбичките да проникнат още по-добре в кожата ви!

Звучи божествено, нали?

Автор - снимка

КоментариКоментари

kristin ( преди 8 години )
Задължително ли е етеричното масло
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
earth ( преди 12 години )
Звучи малко комплицирано, но ще го изпробвам. До тук всички спа-предложения, за които сте писали, са ми се получавали и съм много доволна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар