IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СПА за вашите крачета

14 юни 2012 05 50

За да спестите пари, но със същия резултат като в спа център

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Най-добрият начин да имаме перфектен педикюр, е да посещаваме някой СПА-център, където да се погрижат за стъпалата ни и да релаксираме блажено. Но това си е лукс, който не всеки може да си позволи. Има начин да се погрижите за стъпалата и ноктите си и у дома! Ето няколко идеи:

Педикюр с ягодово дайкири

В голяма купа смесете ½ чаша захар, 3 супени лъжици зехтин екстра върджин и 1 супена лъжица ягоди на пюре. Използвайте сместа за ексфолиране на петите, стъпалата и прасците. Отмийте скраба с топла вода и използвайте топла кърпа, за да премахнете остатъците от захарните гранули.

След това масажирайте стъпалата и прасците със смес от 1 чаша мляко, 2 супени лъжици мед, ½ чаша кокосов крем и 1 чаша ягоди на пюре. Отмийте с топла вода и нанесете лосион с аромат на ягоди.

Лятно блаженство с цветчета

Напълнете голяма купа с топла вода, ¼ чаша соли за вана, 10 капки етерично масло (лайка, лавандула или здравец са много добри опции). Добавете и листчетата на цветовете на различни цветя, ако имате такива. Релаксирайте и натопете краката си за 10 минути.

Сега смесете ¼ чаша соли с ¼ чаша олио слънчогледово олио или олио от гроздови семки и 10 капки от избраното етерично масло. Използвайте скраба да ексфолирате краката си. Изплакнете и подсушете с кърпа. Направете си масаж с олио и етерични масла, докато попият добре в кожата.

След това поставете блестящ металически цвят лак за нокти.

Педикюр с ананас

Напълнете леген с топла вода и 1 супена лъжица екстракт от ананас. Натопете стъпалата за 5-10 минутки и отстранете. Вземете резен пресен ананас и го натрийте върху стъпалата и пръстите на краката. Позволете на сока да попие добре и да омекоти кожичките около ноктите, за да ги избутате по-лесно след това.

Изплакнете стъпалата, след това направете скраба със солите, олиото и няколко капки ванилов екстракт. След това си направете масаж на стъпалата с подхранващ крем.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари