IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йонна детоксикация на организма

7 ноември 2012 11 00

Полезна или безсмислена?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

От няколко години в алтернативната медицина се налага йонната детоксикация на организма, която го пречиствала и лекувала от вредите, причинени от свободните радикали и токсините.

Същността на йонната водна терапия е в следното: стъпалата на краката се потапят в леген с вода, в който е разтворена "щипка" сол; между краката е потопен електрод, свързан с детоксикатора, който йонизира водата и през порите на стъпалата навлизат отрицателно заредени йони в организма, възстановяват нормалния електрически потенциал на клетките и стимулират отделянето на натрупаните в тях токсини. Това води до възстановяване нормалната работа на органите нормализиране стойността на РН.

При 30-минутната процедура, водата от бистра и безцветна се оцветява в плътен тъмен цвят и множество тъмни частици. Цветът зависи от това кои органи или системи е засегнала болестта, или къде са натрупани токсините.

Привърженици на това лечение могат да се похвалят с неговите ползи, но критиците му твърдят, че това е поредния ексцентричен начин за измама на наивниците.

По принцип процедурата тонизира клетките и ги насърчава да се освобождават от мазнините, тежки метали и други токсини, които се натрупват в тях през годините.

Хората, които предлагат този метод твърдят, че цветът определя къде се съдържат токсини (например водата се оцветява в черно, ако имате проблеми с черния дроб, в оранжево - с жлъчката, в жълто-зелено – с бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища.

Възможните ползи

Хората, които се занимават с йонна детоксикация твърдят, че тя ще ви донесе чувство на психично спокойствие, че от нея можете да отслабнете, тя можела да облекчи симптомите ви при алергия, да подобри съня ви, да облекчи напрежението, да засили имунната система и да ви направи по-енергични.

Лечението

Една процедура детоксикация отнема около 30 минути. При всеки, човек се налага различен брой процедури докато водата не се избистри.

Спекулациите

Критиците на този метод казват, че уредите, с които се прави са прости C-трансформатори с електроди, съдържащи желязо, които ръждясват и всъщност причиняват кафявия цвят на водата. А нейният нюанс се дължал на количеството соли, които са добавени във водата. Критиците твърдят, че променящия се цвят на водата в хитър начин да се впечатлят клиентите.

Предупрежденията

Много фирми, които предлагат тази детоксикация, твърдят, че тя може да излекува сериозни болести, но нито един клиничен тест или изпитание не са доказали нейните ползи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари