IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оазис на усамотението

25 ноември 2012 07 00

Влезте в своя собствен свят с Cocoon 1

Снимка: architizer.com

Снимка: architizer.com

Някога критикувани ли сте, че живеете в свой собствен свят? Сега това твърдение може да се окаже наистина вярно, ако се сдобиете с Cocoon 1. Фирмата, чиито проект е нестандартната сфера, се нарича Micasa Lab. Нейната идея е проектът да представлява място с перфектен щит от външната среда, в който човек може да се усамоти и да си почива.

Cocoon 1 предлага достатъчно пространство, както и редица допълнителни модули, които гарантират максимален комфорт. От възглавници, готварска печка до кухненска мивка, сферата е малък оазис, който носи нов смисъл на личното пространство. Базовите парчета действат като мебели, а възглавниците с различни размери могат да се използват за четене, почивка или дори сън.

Всеки модул в балона може да се застопори на едно място, за да се запази Cocoon 1 чист и подреден. Някои модули дори съдържат електрически уреди като сокоизстисквачка и осветление. Разбира се, сферата разполага и с течаща вода.

Макар Cocoon 1 да има кръгла форма, няма опасност да започне да се търкаля надолу по улицата. Пластмасовото кълбо има специален пиедестал, който го задържа на едно място. Има и опция сферата да стои в изправено положение, дори ако решите да влезете с нея в басейн или с морето.

Плановете на Micasa Lab са балонът да бъде пуснат за продажба през есента на 2013 година. Цената на един Cocoon 1 ще бъде 2,990 щатски долара.

А сега влезте в галерията и разгледайте малкия оазис.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари