IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бамбуковото кафене

10 януари 2014 13 40

То се намира във виетнамския град Кон Тум и впечатлява с интересната си форма

Снимка: Нiroyuki Оki/ Vo Trong Nghia Architects

Снимка: Нiroyuki Оki/ Vo Trong Nghia Architects

В Азия обичат широките отворени пространства. Там много често стените не са необходими, защото сградата се слива със заобикалящата я природа. Бамбуковото кафе в град Кон Тум, Виетнам, е взаимствало принципа на „отворените“ пространства. То е проектирано като част от хотелски комплекс и впечатлява с интересния си дизайн.

Той е дело на архитектите от Vo Trong Nghia Architects. „Кон Тум индокитайското кафе“ е място за хранене и питие, което също така може да функционира като разширение на вътрешната зала. Смелото и забележително използване на бамбука като основен градивен елемент отличава кафенето като нещо иновативно и интересно.

15 обърнати конуса, изградени от бамбук, служат за опори на масивния му покрив. Идеята за конусовидните бамбукови опори идва от традиционните виетнамски риболовни кошници. Масите и столовете са в идентичен кафяв цвят, с който допълват атмосферата. Около кафенето има красиво езерце и дръвчета, които допълнително засилват усещането за връзка с природата.

Влезте в нашата галерия и се насладете на страхотния дизайн на бамбуковото кафене в Кон Тум.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

M ( преди 10 години )
Красота.Междувременно,някъде там, пак в Азия, пандите са на изчезване, понеже някой им изсича бамбуковите гори.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар