IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Честит рожден ден, Мерилин!

1 юни 2011 09 20

На 1 юни Мерилин Монро щеше да навърши 85

Снимка: Perfectpeople

Снимка: Perfectpeople

На първи юни Норма Джийн Бейкър, по-известна на света като Мерилин Монро, щеше да навърши 85.

Броени дни преди юбилея на легендата Си Ен Ен получи от фотографа Антън Фюри непубликувани нейни фотоси, още преди да стане известна.

Фюри колекционирал стари негативи и се сдобил с безценната реликва на гаражна разпродажба на излишни предмети срещу 2 долара. Това станало през 1980 година в гр. Парсипани в Ню Джърси.

Той получил два плика с негативи. Едните съдържали ранни кадри с Мерилин, другите 70 кадъра били с актрисата Джейн Мансфийлд.

Фюри така и не разбрал кой и защо ги е снимал, но едно било ясно - на тях по безспорен начин фигурирали двете холивудски легенди.

Миналата седмица щастливият колекционер пристигнал в Лос Анджелис и показал фотосите на арт-дилъра Дейвид Стрийтс, добре запознат с цялото снимково наследство на Мерилин.

Специалистът преценил, че находката е от ранния период на Монро, от около 1950 г., веднага след като секссимволът си скъсява косата и за ръв път добива световноизвестния си имидж.

Стрийтс могъл да установи, че снимките са били направени в Лос Анджелис, защото на фона се виждат възвишенията на Холивуд.

И в снимките на Монро и на Мансфийлд фигурирал един и същ мъж. Телевизия Си Ен Ен призовава зрителите да го разпознаят -вероятно той е загадъчният фотограф.

Монро, която по време на фотосесията е била на 24 години, е заснета по бански костюми, по бикини и шорти край басейн. Фюри не показвал толкова дълго снимките, защото не знаел дали някой няма да ги обяви за своя собственост. Те все още са под закрилата на авторското право, припомня Си Ен Ен.

Интересно, нали?

За съжаление, гореспоменатите снимки няма как да ви покажем, обаче решихме да ви припомним една нейна очарователна фотосесия край морето от същия период.
Годината е 1949, а Мерилин просто сияе...

Честит рожден ден, Иконо! (странно е когато човек се обръща към икона, не мислите ли?)

Най-голямата. Най-обичаната. Най-мразената. Вечната и преходната. Парадоксалната и константната. Най-властната. Най-слабата. Светицата. Блудницата. Най-непорочната наркоманка и най-моралната любовница.

Всичко е преходно. Мерилин е вечна.

Автор - снимка

КоментариКоментари