IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо уличното изкуство е важно!

26 януари 2012 07 17

За или против пъстрите илюстрации на уличните художници?

Снимка: thecoolhunter.net

Снимка: thecoolhunter.net

Някой скучни градски условия ги получават, а други не! Четката и творческият талант на уличните художници, илюстратори и графични дизайнери е ефективен и готин начин да се промени обликът на ироничните обществени пространства, старинни сгради, мостове и паркинги и да се съживи бетонна джунгла.


Всички помним историята с паметника на „Съветската армия“. За едни авторите на графитите бяха нагли младежи, а за други - оригинални поп-арт творци. Без да даваме оценка, тук е мястото да се допълни, че под преобразените, в образите на различни комикс герои, войници бе написано: „в крак с времето“! Ако трябва да се тълкува постъпката и текстът, излиза че никой не омаловажи символа на воина, просто той беше ъпдейтнат, ъпгрейднат или просто осъвременен. Дали не е време да влезем всички в крак с времето?

Даването на поле за изява на тези творци би заличило т.нар. „нелегални“ графити. Плюс това, по този начин изоставените грозни сгради и полуразрушени скулптури биха се превърнали в нещо интересно, което има „потенциал“. Всичко, от което имаме нужда е визия, смелост, местни творчески таланти и цветна боя.

Разгледайте снимките в галерията ни!

Автор на статията:
Миглена Данова

КоментариКоментари