IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преродени в ... ръчни чанти

19 юни 2012 05 55

Как от най-нетипични рециклирани материали може да се изработи моден аксесоар, след който всеки се обръща

Снимка: kimwhitehandbags.com
Чанта, направена от седалка на Камаро

Снимка: kimwhitehandbags.com Чанта, направена от седалка на Камаро

В нашата галерия сме събрали произведенията на творци-дизайнери, които са намерили красотата във вещи, вече обречени на подмяна и забрава и са успели да ги наложат отново в света. Тези артисти изработват конвенционални вещи от необикновени материали, които са доста модерни и интересни.

Снимка: beckycity.com

Дизайнерката Бек Хики например, създава чанти, катарами, щипки за пари и всякакви други аксесоари, като съчетава останките на стари използвани скейтборди с нови качествени материали. Ателието ѝ се намира в Ню Йорк и разботи ръчно с тежки машини. За всеки стар скейт, който получи Хики дарява по 3 долара на неправителствени организации, които изграждат и поддържат скейт паркове за младежи. Цената на чантите и е между 30 и $300.

Снимка: treehugger.com

Италианката Луиза Север пък е намерила начин да оползотвори огромното количество индустриален текстилен отпадък, който остава при производството на дрехи всеки сезон. Тя работи в текстилна компания, когато забелязва непроменливо огромните количества остатъци, които се изхвърлят ежедневно и тъй като има някакъв опит с работата с други материали от по-рано, започва да произвежда изумителен материал от платнени останки и пластмаса. От него тя прави всякакъв вид чанти и аксесоари, а цените им са от 225 до 315 евро на парче.

Снимка: treehugger.com

Писнало ви е от синтетика и изкуствени материи? Няма проблем! Популярната в Япония чанта Монака (Monacca), създадена от дизайнера Такуми Шимамура е направена ни повече, ни по-малко от дърво, а какво по-естествено от това?! Всяка чанта от линията е шита на ръка, тъй като, без това да е голяма изненада, шевните машини не понасят добре работата с кедровия фурнир, от който се изработват чантите.

Размерът на повечето Монака чанти е достатъчен, за да побере 17 инчов лаптоп, а плюсът е, че ако ги държите в затворен гардероб, освен всичко друго, ще решат и проблема ви с молците, заради естествената им непоносимост към аромата на кедър. Класическия Монака модел струва ¥23 900, което е $230.

Снимка: kimwhitehandbags.com

Ким Уайт пък сваля от машината на времето нещо много интересно: тя произвежда всякакви размери чанти от тапицериите на стари автомобили. Седалките на Буици, Камаро-та и какви ли не още класически американски автомобили могат да се носят под ръка от стилни дами с вкус към ретро романтиката. По-малките модели на Ким Уайт могат да се купят за около $180.

Снимка: experimentadesign.pt

Още идеи в контекста на рециклираните материали, от които може да се правят чанти, идват от Португалия и дизайнерите от Designwise. Тази чанта е направена само от ластици и, изумително но факт, от капачки на стари флумастри. Изглежда като сбъдната ретро-мечта от 80-те, но с много съвременно и силно послание.

Разгледайте останалите причудливи модели чанти от колекциите на тези дизайнери в нашата галерия.

КоментариКоментари