IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красиви традиции

21 септември 2012 06 00

Плаващи фенери пазят вярата и носят надежда на хиляди по света

Снимка: plumeriatravelclub.com

Снимка: plumeriatravelclub.com

Традициите са страхотно нещо, а най-хубавото е, че събират хората. Всяка година на Хаваите има ден, който е в памет на починалите и минава в молитви за по-добър и мирен живот.

На този ден хиляди местни и туристи се събират на остров Ala Moana Beach Park и пускат плаващи фенери в океана. Бройка та им минава 3000 хиляди.

Тази година събитието се състоя на 28 май и бе проведено за 14 пореден път, а свидетели на красивите светлинки по залез слънце станаха над 40 000 души. Мотото му беше: Много реки, един океан.

Красивите фенери, като се носят по течението представляват удивителна гледка. Още по-удивителна е вярата и надеждата на хората, събрали се на брега с молитва на уста и спомени в сърцето. Много от тях пишат мили послания на хартиените фенери или пък отправят слова до своя Бог. И най-важното е, че те вярват! Вярват, че светът ще бъде по-добър след като този символ (фенерът) се понесе по течението.

Кажете наум и вашето послание докато разглеждате галерията ни и се потапяте в магията на тази церемония. Пък кой знае, догодина може и да сте на място и да пуснете и вие нещо в океана!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари