IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парад на скулптури от цветя

21 ноември 2012 06 20

Къде другаде, ако не в Холандия

Снимка: thisiscolossal.com

Снимка: thisiscolossal.com

Последният парад Bloemencorso (в превод от холандски „Парад на цветята“) се проведе в Зундерт, Холандия. Всяка година такива фестивали се провеждат в различни региони на Белгия и Холандия. Всеки парад има своя тема, уникален характер и чар.

Както знаем, Холандия е известна като страната на лалетата. Цветните скулптури за тазгодишния Bloemencorso в Зундерт обаче, са изработени от напълно естествени цветя, по-специално далии. Изглежда, настоящата тема включва от всичко по малко – животни, сгради, хора и дори пресъздаване на експедиция в космоса.

Въпреки че Зундерт е сравнително малък град, наброяващ около 20 000 души, изобретателността и разнообразието на скулптурите изглежда няма граници. Огромни, мащабни фигури, направени от разноцветни цветя, които се извисяват нагоре, почти на височината на къщите.

Ако парадът ви се струва интересен и събитие, което искате да посетите, ще трябва да изчакате до другата година, тъй като следващият Bloemencorso ще се проведе в началото на септември.

А сега влезте в нашата галерия и разгледайте цветната феерия от скулптури.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари