IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И тиксото се превърна в инструмент за изкуство

5 февруари 2013 07 40

Дизайнер от Амстердам създаде невероятни картини с помощта на скалпел и тиксо

Снимка: Max Zorn

Снимка: Max Zorn

Уличното изкуство набира все по-голяма популярност, Обикновено то е свързвано с графити или друга форма на рисуване по улиците и повърхностите на сградите. Изненадващо е обаче, колко други неща, които сме свикнали да прилагаме по определен начин, могат да се превърнат в инструмент на изкуство.

Вземете например тиксото – прозрачно или цветно, то винаги е използвано, за да поправи нещо, да помогне при опаковането и т.н. Не и за Макс Зорн! Амстердамският творец вижда и друго приложение на този канцеларски материал и решава да покаже на света своето изкуство.

Макс прекарва дълго време с купчина ролки тиксо, четка и скалпел в ръка. Той изрязва лентичките и ги залепя така, че се получават картини на хора. Тиксото е лепено върху плексиглас.

След като е готов Зорн слага картините си под улични лампи, така че светлината да пада по специален начин върху повърхността на изображението и да има различни светлосенки и отблясъци.

Подобно нещо за пръв път вижда бял свят под такава форма. Не пропускайте да оцените таланта на Макс като се насладите на творбите му в галерията ни.

Вижте и малко от процеса на създаване на тези картини от следното видео:

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари